Tekst Arjen de Boer
Foto adjudant Richard Frigge (video) en Corina van Marm (montage)

Impressie van het Border Security Training Centre (video)

In het gloednieuwe gebouw van het Border Security Training Centre (BSTC) zijn niet alleen blauwe KMar-uniformen te vinden. Wie goed kijkt, ziet op de Koningin Máximakazerne het groen uit Litouwen, het wit uit Griekenland en het lichtblauw uit Portugal. Maar ook de felle kleuren van stewards en stewardessen komen voorbij.

Deze bonte verzameling is een gevolg van de vele cursussen die het Team Grenspolitietaken (GPT) van de sector Vaktechnische Opleidingen van het OTCKMar geeft in het nieuwe onderkomen. Van een cursus leiderschap voor collega's uit Frontex-lidstaten tot een training aviation security voor luchtvaartmaatschappijen. 

Bekijk het filmpje voor een indruk van het BSTC nieuwe stijl.