Tekst Arjen de Boer
Foto Paris Hidden (video) en Corina van Marm (montage)

Wachtmeester-1 Thomas Bruijns, trompettist Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is in april 1950 opgericht. Het is 1 van de 8 Nederlandse militaire orkesten. Het Trompetterkorps bestaat uit 53 muzikanten en repeteert 40 keer per jaar. De muzikanten vertonen hun kunsten voornamelijk tijdens officiële (militaire) ceremonies zoals Prinsjesdag, medaille-uitreikingen en beëdigingen. Maar zij treden ook op tijdens festivals die door burgers worden bezocht.

Het korps speelt in een zogeheten fanfarebezetting. Dit betekent dat er veel koperblazers – trompet, trombone, bugels etc. - in het orkest zitten. Muzikant bij het Trompetterkorps is geen voltijd baan. Bruijns is 3 dagen per week muziekleraar op een middelbare school in Roosendaal. Daarnaast is hij dirigent bij 2 muziekverenigingen. Hij is als reservist verbonden aan de KMar net als veel collega's in het orkest.

21 mei trad Bruijns op met het Trompetterkorps tijdens het Spanjaardsgat Festival bij de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Benieuwd hoe zijn dag eruit zag?

Meedoen aan 'Een dagje KMarren met...'?

Wil jij ook een keer je werk laten zien in 'Een dagje KMarren met...'? Neem dan contact op via kmar.magazine@mindef.nl