08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 17

Met gierende banden over de vliegbasis

Vol gas voor het goede doel

Geen F-16’s maar Ferrari’s vormden zaterdag 2 september een dure file op de vliegbasis Volkel. De banden van meer dan 40, overwegend rode, snelheidsduivels gierden over de start- en landingsbaan. Naast de bestuurders van de wagens zaten dolenthousiaste kinderen, die dankzij Dream4Kids een speciale dag beleefden. Deze stichting zet zich in voor kinderen die in hun korte leven al een traumatische ervaring meemaakten, bijvoorbeeld door mishandeling. 

Tekst: tweede luitenant Bianca Brasser
Foto: sergeant-majoor Maartje Roos

300 km/u

200… 230... 260... 300! De snelheidsmeters van sommige wagens passeren de 300 kilometer per uur. En dat in slechts een halve minuut.

Beetje misselijk

De 7-jarige Melle weet het zeker: “Als ik later groot ben, wil ik ook zo’n auto.” ‘Haar’ Ferrari haalde zojuist een snelheid van 298 kilometer per uur. “Ik ben wel een klein beetje misselijk.”

Blauw of rood?

De 11-jarige Dominique hoopt dat ze zo in een blauwe Ferrari mag. Maar eerst snel op de foto voor het rode exemplaar, want ach: “Die is ook best mooi.” Naast haar staat haar vlogidool Dylan Haegens en zijn vriendin Marit Brugman, die geduldig poseren met ieder wie wil.

Heel hard

Ondanks het kinderzitje in deze Ferrari komt het hoofd van Arie maar net boven het dashboard uit.  “We gingen heel hard”, roept de kleuter nog voordat de wagen stil staat. “En de auto maakt ook heel veel geluid.”

Brullen voor Brace

Niet alleen de Ferrari ’s zorgen voor spektakel, ook de komst van zanger Brace (midden op foto) tovert een lach op veel gezichten. 

Een krabbel van Dylan

Met een handtekening van vlogger Dylan Haegens op de pet en een Ferraririt maar net achter de rug, dient het volgende avontuur zich aan: een slang aaien of zelfs vastpakken. 

Klimmen

Het gaat dan misschien niet zo hard als een Ferrari, maar op dit rupsvoertuig mag tenminste geklommen worden. 

Jubileumjaar

Het was dit jaar de tiende keer dat er Ferrari’s over de landingsbaan raceten. De vliegbasis Volkel zet zich elk jaar in voor een Ferraridag, telkens voor een andere stichting.