01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 20

Defensie in Beeld

Zoekplaatje

Hier rijden 2 Duitse tanks. Wie goede ogen heeft, ziet op de mouw van een van de tankbemanningen het rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag. Het lijkt misschien een gekke combinatie. Maar straks kan Nederland weer een ‘pantservuist’ maken door intensief samen te werken met een Duitse pantserdivisie.

Foto: Evert-Jan Daniels

Als kikkers vliegen

Kijk, wat vliegt daar? Het is geen vogel, het is een mens. Of nauwkeuriger nog, een marinier, zwevend. Maar is het een parachutist dan? Nee, want hij draagt zwemflippers en een zuurstofmasker. Hoe dan ook, hij was een vreemde eend in de bijt tussen alle muzikanten tijdens de Taptoe in de Rotterdamse Ahoy vorige week.

Foto: Louis Meulstee

Waar rook is…

Brand aan boord is één van de grootste angsten van een zeeman. Daarom wordt er eindeloos geoefend op de skills en drills om vuur te bestrijden. Deze bemanningsleden van de Zr. Ms. De Ruyter oefenen hun brandweerkunde tijden oefening Guardex die afgelopen week plaatsvond.

Foto: Martijn Beekman

Klabammm

3, 2, 1, … boem. Zo eindigt regelmatig het werk van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Op een veilige en verantwoorde manier uiteraard. Hier ging het om 2 vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog. De projectielen waren in september gevonden in de buurt van Schiphol naast de A4.

Foto: sergeant-1 Eva Klijn