x

05 | 03

Technologische master bij Defensie?

Bij de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) gaat in september 2019 de 2e lichting van start van de masteropleiding Military Technology, Processes and Systems (MTPS). Deze deeltijdopleiding heeft een civiele (MSc) accreditatie en wordt gratis aangeboden aan defensiepersoneel. MTPS levert een belangrijke bijdrage aan het identificeren, analyseren en oplossen van complexe technisch-operationele problemen rondom militaire missies en de systemen die daarbij gebruikt worden. Belangrijke thema’s zijn cyber, onbemande systemen, optimalisaties van ondersteuning en inzet, data analyse en LCM. MTPS is een eenjarige academische master (60 EC) die in deeltijd gedurende 2 kalenderjaren, op de vrijdagen, op het KIM, wordt aangeboden. MTPS is primair bedoeld voor defensiepersoneel met een technisch-wetenschappelijke bacheloropleiding (of lang model KMA/KIM) en enkele jaren werkervaring. Met een technische HBO ben je welkom na het succesvol afronden van de FMW pre-master. Op dinsdag 5 maart 2019 (17.45 - 19.30 uur) vindt op de Kromhoutkazerne in Utrecht een uitgebreide voorlichting plaats. Aanmelden en meer info via: master.mtps@mindef.nl.

x

14 | 11

Herinnering MVKV levend houden

De rijke geschiedenis van vliegveld Valkenburg moet bewaard blijven, vindt de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg (SHVV). De stichting werkt hard aan een permanente expositie, die tweede helft volgend jaar open gaat. Deze wordt gevestigd in de voormalige telefooncentrale van het vliegkamp, een bovengrondse bunker uit de Koude Oorlog. De collectie omvat inmiddels al talloze foto’s en kleine spullen, maar ook opvallende voorwerpen, zoals een grote VIP-vliegtuigtrap, de complete motor van een Neptune, voorwerpen uit WOII en een meterslange, zeer gedetailleerde maquette van een deel van het vliegkamp. De SHVV gaat ook activiteiten organiseren, zoals een veteranencafé en lesprogramma’s voor de schooljeugd. Daarnaast zal het informatiecentrum dienen als startpunt voor wandel- en fietstochten door de natuur en langs onderdelen van de Atlantikwall. Het Rijksvastgoedbedrijf knapt het gebouw de komende 6 maanden nog op, waarna de de SHVV het gebouw zal inrichten. Financiële steun is er verder van de gemeente Katwijk en lokale en regionale fondsen. Meer informatie via: www.vliegveldvalkenburg.nl en facebook.com/vliegveldvalkenburg.

x

10 | 05

Reünie ex-schrijvers LDA

De reüniecommissie Ex-schrijvers/Logistieke Dienst Administratie der Koninklijke Marine houdt op vrijdag 10 mei 2019 haar tweejaarlijkse reünie. Deze is toegankelijk voor actief-dienenden en postactieven uit de doelgroep, met partners, begeleiders en introducés. Locatie: Evenementencentrum op het het Marine Etablissement Amsterdam. Aanvang: 10.30 uur. Aanmelden en betalen via http://www.schrijverslda.nl/reunie. De toegangsprijs bedraagt € 15,- p.p. (inclusief thee/koffie, gebak, traditionele rijstmaaltijd en borrelgarnituur). Meer info via: info@schrijverslda.nl.

x