x

16 | 11 Veteraan heerst op halve marathon

Een veteraan heerste onlangs tijdens het Nationale Militaire Kampioenschap Halve Marathon in Den Helder. De ruim 21 kilometer werd hier voor de zesde keer gehouden, waardoor de fraaie route voor veel deelnemers bekend was. Deze liep van Callantsoog, door de duinen en via Grootte Keeten, Julianadorp en Kijkduin naar Marinekazerne Erfprins. 129 mensen stonden aan de start. Het parcours, met een aantal pittige heuvels, werd met vele persoonlijke records en snelle tijden afgerond. Met een indrukwekkende tijd van 1.14,31 uur passeerde veteraan (45+) KLTZ Geordie Klein als eerste de finish. Niet alleen een indrukwekkende tijd, maar ook goed genoeg om alle senioren (tot 35) voor te blijven. Ook bij de dames scherpe tijden, met als snelste LTZ 2OC (LD) Grietje Boorsma van de senioren; zij liet een tijd optekenen van 1.39,07 uur.

25 | 10 Marineman snelste Nederlander in Marine Corps Marathon

10 Nederlandse atleten van CZSK namen op 25 oktober deel aan de Marine Corps Marathon (MCM) in Washington, Verenigde Staten. De equipe bestond uit deelnemers van Aruba, Curaçao en uit Nederland. Het 10-tal werd na een maandenlange voorbereiding geselecteerd uit 50 aanmeldingen. Een paar dagen voor de start arriveerde het team op Marinebase Quantico, om te acclimatiseren en zo fris mogelijk aan de start te kunnen verschijnen. De 42.195 meters voerden de deelnemers door parken, langs en over de Potomac River, langs diverse monumenten én vele enthousiaste toeschouwers. Een steile klim van ongeveer 200 meter leidde naar een echte ‘mariniersfinish’. Met 280 meter hoogteverschil over het gehele traject, was deze ‘gewone’ marathon bijzonder pittig. De snelste Nederlander was uiteindelijk geen marinier, maar KPLTD Evert van Dasselaar, met een tijd van 3.00,59 uur. Ruim 10 minuten later bereikte MARN 1 ALG Thomas de Gier (3.11,42) de finish. Daarna volgden SMJRMARNVB Francois Tomasouw (3.35,50), Hoofd Brandwacht Matthieu Magielsen (3.41,37), SGTMARNALG Patrick Tax (3.46,00), AOOMARNALG Robbert Driessen (3.51,05), BRIGGENMARNS Dick Swijgman (3.56,39), SMJRODOPS Anton Westerhout (4.03,25), SGTLDGB Ingrid van Roosendaal (4.16,00) en LTZ 2 (TD) Eric Goedel (4.51,07).

29 I 10 Sportieve initiatieven scoren voor goed doel

Bureau Sport van het Marine Etablissement Amsterdam (MEA) heeft afgelopen anderhalf jaar (in samenwerking met de staf Fysieke Training & Sport) geld ingezameld voor de goede doelen-stichtingen KiKa en ALS. Met een spinningmarathon werd de eerste € 600,- opgehaald. Een fietstocht rond het Markermeer was goed voor € 300,-. Ook tijdens sportdagen, zoals die van de Onderzeedienst, werd geld ingezameld. Een puzzeltocht door Amsterdam leverde € 250,- op. Een fietstocht zorgde voor € 500,- in de goede doelen-pot. De grootste klapper vormde de Amsterdam City Swim, met € 8.000,-. Ten slotte was er de Dam tot Damloop, eerder dit jaar. Van die 85.000 deelnemers waren er 100 burger of militair van de KM. Hun donaties waren goed voor € 1.500,-.

Het geld is inmiddels overgemaakt naar KiKa en ALS. "Dit is hard nodig voor onderzoek en het maakt mij erg trots dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren", aldus AOOMARNALG Henk Hofstede, die samen met zijn MEA-team het initiatief startte, afgelopen jaar.

Komende evenementen

Datum

Evenement

Locatie

27 november

OMK Zaalvoetbal

Zutphen

02 december

NMK Badminton

’t Harde

11 december

OMK Volleybal

Wijchen

Inschrijving en verdere informatie via intranetsite: http://sportevenementen.mindef.nl