14

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 01

Sportief

Tekst LTZ 2OC (SD) Vanessa Strijbosch

x
x

Sport ambassadeurs gezocht!

Iedere afdeling of eenheid heeft fanatieke sporters die andere werknemers enthousiasmeren om mee te gaan bewegen. Wij zijn op zoek naar deze mensen, die als sport ambassadeur meer marine personeel aan het bewegen krijgt. Heb je passie voor sport en wil je ons helpen deze doelstelling te verwezenlijken? Neem contact op met SGTMARNALG Patrick Makaske,  PM.Makaske@mindef.nl.

x
x

Indrukwekkende prestaties tijdens Marine Corps Marathon Washington

Het nieuwe jaar in lopen

Het nieuwe jaar is sportief geopend met de Nieuwjaarsloop. Op 4 marinekazernes in Nederland vond deze prestatieloop plaats.

Met afstanden tussen de 2,5 en 8 kilometer was deze prestatieloop van beginnende tot gevorderde lopers uitstekend te doen. Om de loop nog wat extra sfeer te geven koppelde het sportbureau van Marine Basis Den Helder het thema ‘Caribbean’ aan de prestatieloop. De meest originele outfit werd beloond met de ‘gouden ananas’. Patricia Schepel kon deze ludieke prijs met trots in ontvangst nemen. Mede door de enthousiaste deelname van bemanningsleden van Zr.Ms. Tromp stond de teller in Den Helder op bijna 200 deelnemers. 

x

Marine Kampioenschap Zaalvoetbal

Met een opkomst van 17 teams was het Marine Kampioenschap Zaalvoetbal uitstekend gevuld. De organisatie was in handen van KPLMARNALG Voerknecht. Officiële scheidsrechters van de KNVB floten de wedstrijden.

In de finale streed een team van de Joost Dourleinkazerne en de Surface Assault and Training Group van Texel, de kampioen van 2014, tegen de Marine Brandweer om het felbegeerde kampioenschap van 2015. Al snel kwam de kampioen van vorig jaar op voorsprong en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Het team wist de score verder uit te breiden, waardoor het team uit Texel afgetekend de titel van Marinekampioen wist te prolongeren.

Na een aantal spannende kruis- en halve finales streden de teams van het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) en Zr.Ms. Rotterdam om de bronzen medaille in de kleine finale. Na een gelijkopgaande strijd moesten er penalty’s aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Het team van het KIM wist beslag te leggen op het brons.

x
Team van Zr.Ms. Rotterdam.
x
De winnaars: het team uit Texel.

De KM Sportkalender 2015

Vanaf heden hangt bij ieder sportbureau van de marine de KM Sportkalender 2015. Alle sportieve evenementen staan hierop vermeld. De kalender is te downloaden via intranet:

http://intranet.mindef.nl/km/service/sport/index.aspx

x