Beste DMO’er,

Het zijn met recht de donkere dagen ná Kerst. We hunkeren allemaal weer naar dat avondje uit, doorzakken met vrienden, naar de bioscoop, familie zien en wellicht reizen.

Het kan allemaal – nog – niet. Maar er zijn lichtpuntjes: de vaccinatiecampagne komt op stoom en de besmettingscijfers rijzen niet de pan uit. Als DMO hebben we de afgelopen maanden laten zien dat we weerbaar zijn. Hou dat vast, let ook op elkaar en wees lief naar elkaar. Vraag hoe het met iemand gaat en als het niet goed gaat, probeer dan te helpen of roep hulptroepen in. En als je zelf diegene bent die in de klem dreigt te komen: steek je vinger op! Ga er mee naar je leidinggevende of praat erover met je collega’s. Zij vormen vast een gewillig oor en staan klaar om te helpen. 

Ondertussen weet ik dat ik tot mijn leeftijdsontslag in april 2023 als Directeur DMO bij jullie blijf. Een prachtige uitdaging waar ik met veel energie en inspiratie naar uitkijk. Immers, je kunt het je wellicht niet voorstellen, maar er spelen ook andere zaken dan COVID-19. Daar ga ik graag samen met jullie de schouders onder zetten. Wij mogen met recht trots zijn op wat we in de afgelopen jaren en in het bijzonder in 2020 hebben neer gezet: een kwart van het totale Defensiebudget hebben we in 2020 omgezet in nieuw materieel en IT. Daar hebben jullie direct dan wel indirect aan bijgedragen. Nu gaat het er om hoe wij bijdragen aan de lijnen die een nieuw kabinet gaat uitzetten. De Defensievisie 2035 zal hiervoor een belangrijk vertrekpunt zijn. En vergis je niet: als DMO spelen we in vrijwel ieder van de 10 inrichtingsprincipes een belangrijke rol. Dat legt een zware verantwoordelijkheid op onze schouders. Ik ben ervan overtuigd dat op basis van wat we allemaal hebben laten zien de afgelopen jaren, die klus gaan klaren.

Ondertussen ‘blijft onze winkel open’ en leveren we ook in 2021 weer brandstof, munitie, kleding en persoonlijke uitrusting, materieelprojecten en IT. Kortom, ook in 2021 staan we weer onverminderd klaar om te leveren wat van ons wordt gevraagd, zonder dat we daarbij de blik op de toekomst uit het oog te verliezen.

Blijf gezond, 

hartelijke groet,

Vice-admiraal (TD) Arie Jan de Waard
Directeur Defensie Materieel Organisatie