Tekst Evert Brouwer
Foto Phil Nijhuis

Zo’n 1.300 medewerkers van de Defensie Materieel Organisatie zijn vanuit Den Haag verhuisd naar de Kromhout Kazerne in Utrecht. De DMO is daar te vinden in de gebouwen K7 en K8.

Met een passende ceremonie en een traantje namen de DMO’ers afscheid van de Frederikkazerne. In gebouw 107 behouden ze nog wel 70 flexplekken. Daarnaast zijn nog eens 100 plekken gereserveerd op het Plein-Kalvermarkt Complex.

Het schild van DMO gaat de verhuisauto in.

Het doolhof van de ‘Freek’, met zijn kenmerkende kanons en vlaggenmast - ooit waren ze van de daar geplaatste Admiraliteit - zal niet door iedereen worden gemist. Feit is dat DMO een nieuwe toekomst is begonnen. Dat blijkt niet alleen uit de verhuizing, maar ook uit de extra ruimte die er op de begroting komt. Daardoor moet DMO flink de handen uit de mouwen steken om in de wensen van de krijgsmachtdelen te voorzien.

Directeur DMO vice-admiraal Arie Jan de Waard tijdens het afscheid van de Frederikkazerne.