03

Dit artikel hoort bij: Materieelgezien 02

In 't kort 1/2

Tekst Evert Brouwer
Foto Mediacentrum Defensie

Boxer-CP rijdt uit

De landmacht beschikt nu ook over de commandopostuitvoering van het Boxer-pantserwielvoertuig.

17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene ontving in Stroe de eerste 3 exemplaren. Hiermee is de 3e van in totaal 5 versies in gebruik genomen. 
Eerder stroomden de Boxer-ambulance en Boxer-rijles al in. De nieuwe uitvoering is ingericht voor commandovoering. Hij biedt ruimte voor 4 werkplekken die door een lokaal netwerk worden gekoppeld aan militaire communicatie- en informatiesystemen. De commandovoeringsversie wordt ingezet bij de operationele (gevechts)eenheden. In totaal heeft Defensie 200 Boxer-pantserwielvoertuigen besteld: 92 genie-, 52 ambulance-, 36 commandopost-, 12 vracht- en 8 lesvoertuigen. 

Streepje

Grebbeberg Masters

De inschrijving voor de 4e editie van de Grebbeberg Masters is geopend. Dit sportieve evenement wordt jaarlijks gehouden om gewonde Defensiecollega’s te steunen. De Grebbeberg Masters is opengesteld voor alle Defensiemedewerkers. 

Dit jaar is het evenement op donderdag 7 juli. Als locatie is gekozen voor recreatiegebied ´De Kwintelooyen’ in Rhenen. Dit gebied heeft meer faciliteiten en is groter. De historische binding met de Grebbeberg blijft.

Parcours

De fietsroute (35 kilometer) is dezelfde als vorig jaar en komt langs de historische Grebbeberg. De mountainbike- (22 kilometer) en de Estafette Crossloop (3 kilometer per ronde) zijn dit jaar over een ander parcours en bieden veel mooie uitdagingen in het terrein. Het fietsen en lopen gebeurt in teamverband van 6 personen; het mountainbiken is individueel.

Streepje

Symposium integriteit

De Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) houdt 19 mei een symposium over integriteit. Het is de bedoeling een brug te slaan tussen wetenschappelijke inzichten over integriteit en de praktijk bij Defensie. Iedere defensiemedewerker is welkom.

Het symposium is van 8.30 tot 17.00 uur op de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Aanmelden kan vanaf 5 maart via SymposiaCOID@mindef.nl. Heb je een vraag over het symposium? Neem dan contact op met Michelle Schut (06-53159359) of Miriam de Graaff (06-57567104) of stuur een mail naar SymposiaCOID@mindef.nl

Streepje

KI-Port DMO

De ontwikkelingen binnen technologische gebieden gaan zo snel, dat dit een grote impact heeft op de manier waarop DMO in de toekomst opereert.

Kennis van de technologische ontwikkelingen, en hoe een organisatie als DMO daarmee om moet gaan, is onontbeerlijk om betaalbaar, relevant en operationeel effectief te blijven. De KI-Port DMO zoekt naar slimme, nieuwe, duurzame mogelijkheden en oplossingen voor technologische en sociale innovatie. Hierbij wordt actief aansluiting bij interne en externe partijen gezocht om de vertaalslag te maken naar de DMO organisatie.  

 KI-Port DMO is actief op Twitter: @DMO_Innovatie

Streepje

Te paard

De inschrijving voor de 16e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) is geopend. De wedstrijd staat voor 2 september in de agenda, met als decor het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

De MPTTP is een eendaagse wedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). Startplaats is Infantertieschietkamp De Harskamp. Er zijn ook deze editie 4 routes: een longtrail (35 km), een shorttrail, een route voor aanspanningen (beide 18-25 km) en een voor pakpaarden (20 km). Deelname staat open voor militairen, andere geüniformeerden, civiele medewerkers van Defensie (al dan niet in actieve dienst) en hun relaties en vrienden. 

De inschrijfkosten bedragen €40 per deelnemer. Stalling van paarden (€30) en overnachting voor de deelnemers (€5 per persoon per nacht) zijn mogelijk. Meer informatie en inschrijven via de website van de MPTTP (www.mpttp.nl). De inschrijving sluit bij 140 deelnemers.