‘Informatie is motivatie’

In deze editie geen videocolumn van C-LAS, maar een geschreven versie van Landmachtadjudant Cees Bielander. Op 8 maart treedt generaal-majoor Jan Swillens aan als Commandant Landstrijdkrachten. Tot die tijd zorgt adjudant Bielander voor vulling van deze pagina.

“De functie van Landmachtadjudant bekleed ik inmiddels een jaar. Dit is een goed moment voor een terugblik en ik deel graag wat lessons learned.

Mijn belangrijkste taak is het adviseren van de Commandant Landstrijdkrachten, zodat hij besluiten weloverwogen kan nemen. Inbreng van de werkvloer is hierbij cruciaal, en die krijg ik vooral via mijn werkbezoeken. Afgelopen jaar waren dat er legio.

Mensen verwachten dat ik veel chagrijn tegenkom, maar het tegenovergestelde is waar. Bijna overal zijn het enthousiaste collega’s die mij ontvangen. Niet alleen de jonge collega’s, maar ook de ouderen. Dit doet mij deugd, want deze categorie heeft jarenlang onder moeilijke omstandigheden het schip drijvende gehouden. De mythische ‘zure, oude adjudant’ lijkt echt uit beeld verdwenen. Respect daarvoor, want in alle eerlijkheid moet de werkvloer zich nog steeds vaak zien te redden onder gebrekkige omstandigheden. De vierkante meter rondom de militair is nog niet op orde. We werken er hard aan, maar alles kost tijd.

'De mythische ‘zure, oude adjudant’ lijkt echt uit beeld verdwenen'

Wat mij wél zorgen baart, is dat ik regelmatig merk dat kennis rond bepaalde veranderingen ontbreekt. Terwijl de uitleg veelal weinig moeite kost. En mét die juiste toelichting, zien ook hardnekkige denkbeelden er opeens toch anders uit. Context leidt vaak tot begrip.

Voorbeeld: bijna elk werkbezoek vraagt iemand mij waarom het zo moeilijk is om naar de KMS te kunnen doorstromen, terwijl tegenwoordig slechts één test behaald moet worden. En als je een onderdeel van de test niet haalt, kan een speciaal voorbereidingstraject je in korte tijd op niveau brengen. Dit traject van enkele lessen is goed te combineren met je werk en is randvoorwaardelijk om te kunnen starten. Met een solide basis heb je een betere slagingskans. Alle uitleg, flyers en zelfs een film van de HR-adjudant ten spijt, lijkt deze vereenvoudiging van de doorstroom niet op de werkvloer te landen. Ik sta open voor suggesties om deze informatieverspreiding beter te doen.

En, let op: we schroeven dus geen eisen omlaag. Onderofficier zijn vereist brede kennis en een bepaald niveau, omdat je op een kaderfunctie informatie tot je moet kunnen nemen en doorgeven aan anderen.

Het wegnemen van verkeerde voorstellingen van zaken is een taak voor ons allemaal. Ik daag jullie uit om de informatievoorziening op de werkvloer samen te verbeteren. Prikkel je OPC, CSM en BA om hier aandacht voor te hebben. Dit gaat namelijk ook over behoud van personeel. Ik zal er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen.”

Adjudant Cees Bielander

Landmachtadjudant