Bedankt voor jullie inzet

Ineens is het alweer half december. We zitten in de donkerste dagen van het jaar. Voor mij persoonlijk altijd een moment om terug te kijken. We hebben weer enorm hard gewerkt dit jaar. Velen van jullie namen deel aan de lopende missies waar het CLAS permanent voor wordt ingezet. Daarnaast namen we deel aan mooie oefeningen, ik noem er een paar: 13 Lichte Brigade oefende met de European Battle Group, 11 Luchtmobiele Brigade stond volop in de belangstelling met Falcon Autumn en 43 Gemechaniseerde Brigade oefende internationaal met Peacock Supremacy. Alle mogelijk gemaakt door het OOCL samen met DGLC, KCT, MatlogCo en OTCo. En als klap op de vuurpijl natuurlijk Trident Juncture, de grootste NAVO-oefening sinds jaren. Heel veel dank aan alle mannen en vrouwen van de landmacht voor jullie onverminderde inzet en harde werk in het afgelopen jaar.

Kritische vragen
We zijn druk bezig om de landmacht weer op orde te krijgen. Een aantal maatregelen op het gebied van behoud en werving is al bekend gesteld. Helaas is er nog geen arbeidsvoorwaardenakkoord en dat is voor ons allemaal een grote teleurstelling. Tijdens de CLAS Informatiedagen stellen jullie mij kritische en opbouwende vragen, daar ben ik blij mee. Want het helpt mij om samen met jullie te bouwen aan de landmacht van de toekomst. En daarbij als eerste de zaken op te pakken die het meest leven.

Feestdagen
Het jaar 2019 wil ik graag voortvarend van start gaan, hopelijk met nieuwe arbeidsvoorwaarden. Maar nu is het voor jullie eerst tijd voor familie en vrienden. Even afstand nemen van het werk en uitrusten van een hectisch jaar. Maar voor wie op missie is, gaat de verantwoordelijkheid gewoon door. En het is nu extra voelbaar dat je ver van huis bent. Iedereen die ooit op uitzending kerst heeft gevierd, weet hoe dit gemis voelt. Ik wens jullie desondanks allemaal een goede tijd daar én een veilige thuiskomst. Voor iedereen hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Luitenant-generaal Leo Beulen
Commandant Landstrijdkrachten