U kijkt naar de eerste editie van de Landmacht als online magazine. Dit zogenoemde e-zine neemt de plek over van de papieren edities die zeventig jaar lang verschenen. Een hele verandering voor de redactie én de lezer.

Om het gebruik van een e-zine nog duidelijker te maken, is er een korte instructievideo voor de Defensiekrant gemaakt. Ook de Landmacht kunt u op deze manier lezen. Dit filmpje staat op ook het YouTube-kanaal van Defensie: http://youtu.be/KKksTL1AeQg

Bekijk hier de instructievideo

Het Mediacentrum Defensie doet er alles aan om een Landmacht te maken die inhoudelijk interessant is, maar waarmee u ook technisch uit de voeten kunt. Daarbij kunnen we uw hulp als lezer goed gebruiken. U kunt ons helpen door eventuele problemen te melden of vragen te stellen. Vindt u iets niet handig werken, hapert de techniek op het device – pc, tablet of smartphone – dat u gebruikt, laat het alstublieft ons weten. Dat kan via redactielandmacht@mindef.nl. Op dat e-mailadres kunt u ook suggesties voor onderwerpen doorgeven. Uw reactie(s) stellen wij zeer op prijs.

Om het aanmelden voor en gebruik van het e-zine te vergemakkelijken, hierbij nog enkele tips en trucs

1 Het is gemakkelijk om een gratis abonnement op de Landmacht te nemen. U krijgt dan maandelijks een e-mail met een nieuwsbrief dat een nieuwe editie is verschenen. Gaat u naar de website www.defensie.nl/abonneren om u aan te melden. Hier kunt u zich ook gratis aanmelden voor de andere e-zines van Defensie: Defensiekrant, Alle Hens, de Vliegende Hollander, Materieelgezien, KMarMagazine en Pijler.

2 U kunt de Landmacht bekijken op ieder systeem of ‘device’: desktop, laptop, tablet – zowel iPad als Android – en smartphone. Het kan voorkomen, afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding, dat een pagina niet goed ‘laadt’. Als u de pagina ververst, verschijnt als het goed is wel de gehele pagina.

3 De online magazines van Defensie werken het best wanneer u de meest recente versie gebruikt van de verschillende browser-systemen: Windows, Firefox, Chrome, Safari.

4 U kunt als u geen abonnement wilt, alle online magazines van Defensie bekijken via de website www.defensie.nl/actueel/bladen of via de aparte website van de e-zines http://magazines.defensie.nl.

Voor Defensiepersoneel:

* Abonneren met een e-mailadres dat eindigt op @mindef.nl kan wel, maar geeft beperkingen. U kunt de Landmacht namelijk alleen op internet volledig bekijken. Op intranet of internet op de werkplek kan dat slechts ten dele: filmpjes en multimedia-elementen werken dan niet.

* Als u gebruik maakt van het zogenoemde Bring Your Own Device-systeem van Defensie (zie intranet) kunt u via uw eigen computer, tablet of smartphone uw defensiemail lezen. Dan zorgt de beveiligde verbinding (VPN) ervoor dat de online magazines niet volledig zichtbaar zijn. Schakelt u in dat geval de VPN-uit. U kunt dan tijdelijk uw defensiemail niet meer lezen, maar wel alle elementen van het online-magazine bekijken.