Marechaussee komt veel vaker valse paspoorten tegen bij grenscontrole

De Koninklijke Marechaussee komt steeds vaker een vals paspoort of identiteitsbewijs tegen bij grenscontroles, zoals op de luchthaven. Afgelopen jaar werden 1.710 valse documenten onderschept, het hoogste aantal in 5 jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Vorig jaar werden 768 valse paspoorten onderschept, tegenover 683 een jaar eerder: een stijging van ruim 15%. Bij verblijfsdocumenten ging het van 129 naar 167, een stijging van 30%.

Marechaussee treft opnieuw bestelbus met migranten

De Marechaussee heeft in de haven van Hoek van Holland een bestelbus aangetroffen waarin 13 migranten zaten gepropt. De bestuurder en zijn bijrijder zijn opgepakt, laat een woordvoerder van de Marechaussee weten. Het gaat om een Italiaanse man en een Portugese vrouw. Zij probeerden de vreemdelingen te smokkelen naar Engeland.

lijn x

2 tieners met vuurwapens aangehouden bij Rotterdam The Hague Airport

De Koninklijke Marechaussee in Rotterdam heeft 2 tieners, een man van 18 jaar oud en vrouw van 17 jaar oud uit Rotterdam, aangehouden bij de luchthaven. Marechaussees controleerden hun voertuig, waarin 2 vuurwapens werden aangetroffen. Het tweetal reed een verkeerscontrole van Marechaussee en politie binnen op het luchthaventerrein. Bij de controle troffen marechaussees 2 vuurwapens aan. 

Omrop Fryslân komt met nieuwe true crime-podcast

10 jaar na de vermissing van opperwachtmeester Sicco Cuperus (36) uit Leeuwarden komen journalisten Margriet Brandsma en Geartsje de Vries met een podcast over zijn verdwijning. Mede door nieuwe opsporingstechnieken komen nu nieuwe bevindingen aan het licht die bekend worden gemaakt in deze podcast. Op 9 juni 2014 verscheen opperwachtmeester Sicco Cuperus niet op zijn werk bij de Marechaussee in Harlingen. Van hem is sindsdien niks meer vernomen.