Nicki Minaj opgepakt op Schiphol vanwege drugsbezit

Nicki Minaj (41) is opgepakt op Schiphol vanwege het bezit van softdrugs, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan RTL Boulevard. De zangeres zou optreden in Manchester, maar moest mee naar het bureau. De Marechaussee bevestigt een 41-jarige vrouw te hebben aangehouden op Schiphol-Oost. “Dit is gebeurd na een controle van de grensbewaking van de Marechaussee en een goederencontrole door de Douane. “Bij deze controle zijn softdrugs aangetroffen”, aldus woordvoerder majoor Robert van Kapel van de Marechaussee.

lijn x

Tientallen demonstranten ’s nachts bij Israëlische ambassade

Bij de Israëlische ambassade in Den Haag hebben tientallen mensen gedemonstreerd. Ze verzamelden zich aan de overkant van de ambassade, bij het World Forum en op de middenberm op de drukke Johan de Wittlaan. De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben de actievoerders tegengehouden. De agenten stonden op linie tussen de actievoerders en de ambassade in.

Hoofdrol voor Defensie tijdens NAVO-top 2025 in Den Haag

De jaarlijkse NAVO-top is op 24, 25 en 26 juni 2025 in het World Forum in Den Haag. Het is voor het eerst dat de bijeenkomst van het bondgenootschap in Nederland wordt georganiseerd. Voor onder meer de veiligheid, militaire presentie en transporttaken worden zo’n 10.000 militairen en andere defensiemedewerkers ingezet. Daarbinnen is gezien de veiligheidsmaatregelen een grote rol weggelegd voor de Koninklijke Marechaussee.

Vier jaar cel vrachtwagenchauffeur die 47 mensen smokkelde

De vrachtwagenchauffeur die afgelopen december 47 mensen smokkelde, is daarvoor veroordeeld tot 4 jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarmee volgt de rechter de eis van het Openbaar Ministerie. De 33-jarige man uit Gemert-Bakel probeerde de vreemdelingen in zijn vrachtwagen naar de veerboot in Hoek van Holland te brengen, zodat ze naar Engeland konden vertrekken. Bij de grenspost voor de veerboot werd hij echter betrapt door de Marechaussee. Toen een speurhond aansloeg, moest de man zijn wagen openmaken en werden de mensen ontdekt.

Smokkelaars betrapt met 1 miljoen illegale sigaretten bij grensovergang Hazeldonk

De Koninklijke Marechaussee en de Douane hadden een flinke buit bij de grensovergang op de A16 bij Hazeldonk. In een bestelbus lagen meer dan 1 miljoen illegale sigaretten. De inzittenden van de bus zijn aangehouden. De Koninklijke Marechaussee hield samen met de Douane een controle bij de grensovergang op de A16 bij Hazeldonk. Tijdens deze controle werd een bestelbus gecontroleerd die Nederland in wilde rijden. Na de 2 inzittenden moest ook de laadruimte eraan geloven, en jawel: een flinke illegale buit.

Militaire politietaak in Senegal

Marechaussee houdt actievoerders Extinction Rebellion aan

Meer dan twintig demonstranten van Extinction Rebellion zijn eerder deze maand aangehouden bij een protest áchter de beveiliging op Schiphol. Ze hadden vermoedelijk tickets gekocht om zo de ingang van KLM Crown Lounge te kunnen blokkeren. Enkelen ketenden zich vast aan de balie. De klimaatdemonstranten ageerden tegen het frequentflyerprogramma van de luchtvaartmaatschappij.