Britse militairen van vliegdekschip aangehouden

De Koninklijke Marechaussee heeft 3 Britse militairen aangehouden na meerdere incidenten in het centrum van Rotterdam. Een confrontatie tussen Britse soldaten met de politie liep flink uit de hand. Eén militair werd aangehouden voor mishandeling van een agent.

Bij de aanhouding waren ook de Rotterdamse politie en de Britse Royal Navy Police betrokken.

Screenshot van bericht op Instagram over in beslagname van zwaard.

Klimaatactivisten op brancards uit vliegveld gesleept, 106 mensen opgepakt

Bij de demonstratie van Extinction Rebellion op Eindhoven Airport zijn 106 mensen aangehouden. Veel van hen hadden zich verzameld in de vertrekhal en wilden niet vertrekken. Daarnaast werden 31 demonstranten opgepakt, omdat zij probeerden via het hek de start- en landingsbaan op te gaan. Reizigers hebben weinig last gehad van het protest.

De actie van Extinction Rebellion begon rond half twaalf. De groep verzamelde zich op het grasveld bij de vertrekhal en bij een hek langs de start- en landingsbaan. Vanaf daar verspreidde ze zich op en rond het vliegveld.

Zo probeerden 2 verschillende groepjes activisten door het hek bij de start- en landingsbaan te gaan. Ze werden meteen omringd door agenten op paarden. In totaal zijn hier 31 actievoerders aangehouden.

Screenshot van post op Instagram, op foto brengen marechaussees eregroet ter nagedachtenis aan doodgeschoten Belgische collega.
Screenshot van tweet over aanhoudingen tijdens demonstratie Extinction Rebellion.

3 meisjes van 14 en 13 jaar aangehouden na steekpartij

De politie heeft 3 tienermeisjes aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een steekincident aan de Parallelweg in Den Helder. Daarbij raakte een 17-jarig meisje gewond.

De politie heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee op basis van verklaringen en signalementen de 3 meisjes van 14 en 13 aangehouden. Ze wonen alle 3 in Den Helder.

Het drietal is in verzekering gesteld. Het mes is met behulp van een speurhond in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen.

Screenshot van post waarop marechaussees iemand aanhouden tijdens een zogeheten horecatraining.