Marechaussee plukt dronken automobilist van A2

Een automobilist heeft zijn rijbewijs in moeten leveren, nadat hij stomdronken achter het stuur van zijn auto was gehaald op de A2 bij Born. De man had zo veel gedronken dat hij volgens de Marechaussee amper op zijn benen kon blijven staan.

Het rijgedrag was reden om de man aan de kant te zetten. De dronken bestuurder haalde eerst een dienstwagen van de Marechaussee rechts in en miste nipt een vrachtwagen die ook op de snelweg reed.

Eenmaal aan de kant bleek de man 3 promille alcohol in zijn bloed te hebben, 6 keer zo veel als maximaal toegestaan. Het rijbewijs werd daarom ingevorderd. Ook kreeg de man meteen een zelf te betalen cursus 'Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer' opgelegd.

120 kilo coke in de auto: man opgepakt bij routinecontrole

De Marechaussee heeft bij een controle op de A16 bij Breda een man aangehouden die 120 kilo cocaïne vervoerde. Dit is goed voor een straatwaarde van ruim 8 miljoen euro. De man van Bulgaarse afkomst zit vast voor verder onderzoek.

Omdat de zaak nog in onderzoek is en er een flinke hoeveelheid drugs is gevonden, is de Marechaussee voorzichtig met het verstrekken van meer informatie, zegt een woordvoerder. De man zit nog vast. Hoe en of hij wordt overgedragen is nog niet duidelijk.

Volgens de woordvoerder van de Marechaussee is de man bij een routinecontrole aangehouden. Die worden regelmatig gehouden in de grensstreek. De woordvoerder noemt de vondst een gelukstreffer. "Al maken we uiteraard wel gebruik van profilering en ervaringen uit het verleden."

Man heeft geen zin in controle en doet bizarre vluchtpoging

Een kapot remlicht, daar wil de Marechaussee een 27-jarige man uit Gelderland voor controleren. Daar heeft de automobilist duidelijk geen behoefte aan. Wat volgt is een achtervolging met een waslijst aan overtredingen, die wordt omschreven als ‘levensgevaarlijk’.

Een patrouille van de Marechaussee ziet de man rond 3 uur rijden. Zijn auto heeft een kapot remlicht en dus volgt een stopteken. Dit gebeurt op de A12 in de richting van Ede. De man heeft echter andere plannen, zo blijkt.

Uiteindelijk kan de 27-jarige automobilist zo’n 3 kwartier later in Deventer worden aangehouden. Behalve de waslijst aan overtredingen, zoals gevaarlijk rijgedrag, spookrijden en een veel te hoge snelheid, wordt hij ook verdacht van rijden onder invloed.

Vermeende wapenhandelaar uit Hoorn mag van rechter naar huis

De 25-jarige A. S. uit Hoorn, die volgens het Openbaar Ministerie verdacht wordt van wapenhandel, mag zijn proces thuis afwachten. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaald.

De man uit Hoorn handelde volgens het Openbaar Ministerie 1,5 jaar lang in vuurwapens, munitie en zware explosieven als cobra's. Maar volgens de advocaat van de verdachte, Tjerk Wassenaar, schildert de justitie S. ten onrechte af als ‘een grote wapenhandelaar’.

Samen met zijn broer, R. S. (23), die ook uit Hoorn komt, werd hij op 7 november 2023 opgepakt nadat de Marechaussee die ochtend een inval deed in een woning aan de Karveel. Daar troffen ze onder meer een geladen revolver, veerdrukwapen, 2 geweren en veel munitie aan, aldus het OM. Agenten zouden bij de doorzoeking van het huis ook op meerdere cobra's zijn gestuit.

S. mag vandaag naar huis, na ruim 3 maanden voorarrest. Op 29 april moet S. opnieuw voorkomen. Een datum voor een inhoudelijke behandeling is er nog niet.

Militair aangehouden voor afschieten zwaar vuurwerk naar boa’s

De Marechaussee heeft een militair aangehouden op verdenking van het beschieten van boa’s met zwaar vuurwerk.

Het voorval vond plaats in Katwijk op oudejaarsavond. Die dag werd een auto van boa’s met zwaar vuurwerk beschoten en dat werd gefilmd door omstanders. Op die beelden is te zien hoe een man een pot vuurwerk vasthoudt en dat gericht houdt op de wagen van de handhavers.

Uiteindelijk knalt het vuurwerk uiteen naast en tegen de auto. Na onderzoek heeft de Marechaussee de man in Den Helder aangehouden. In die Noord-Hollandse stad is de Koninklijke Marine gevestigd.

De militair wordt verdacht van vernieling en poging tot zware mishandeling en zit momenteel vast voor verhoor. De zaak wordt nog verder onderzocht.

Marechaussee pakt reiziger op die nog jarenlange celstraf moet uitzitten

De Marechaussee heeft een persoon op Rotterdam The Hague Airport aangehouden die nog een gevangenisstraf van ruim 2.000 dagen heeft openstaan. Dat staat gelijk aan ruim 5 jaar.

De marechaussees konden de reiziger, die vanuit Istanbul naar Rotterdam was gekomen, aanhouden nadat ze door de afdeling Targeting Center Borders - verantwoordelijk voor het verwerken van passagiersgegevens - waren ingelicht.

De verdachte werd gezocht voor het invoeren van een grote hoeveelheid verdovende middelen, en moet daarvoor nog meer dan 5 jaar de cel in.