Man en vrouw opgepakt na achtervolging

De Koninklijke Marechaussee heeft een 26-jarige man en een 29-jarige vrouw aangehouden na een achtervolging van een half uur door Limburg en Noord-Brabant. De Marechaussee wilde een voertuig controleren dat als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder reageerde niet op het stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet vanaf de A67 in Venlo richting Nijmegen. Na ongeveer een half uur eindigde de achtervolging in Maashees (Noord-Brabant), waarbij de bestuurder en de bijrijdster nog probeerden te ontsnappen.

Afbeelding van een instagrambericht.

Meerdere wapens gevonden bij controle op Rotterdam The Hague Airport

Bij een controle op het terrein van Rotterdam The Hague Airport heeft de Marechaussee 6 wapens gevonden. Tijdens een standaardcontrole van de Marechaussee zijn 100 auto’s gecontroleerd. Hierbij zijn drugs, spookvoertuigen en verboden wapens aangetroffen. Dit leidde tot 24 zaken.

Afbeelding van een linkedin-bericht.

Man met vuurwapen opgepakt op Schiphol Plaza

Een man met een halfgeladen vuurwapen is aangehouden op Schiphol Plaza, het winkelcentrum op de luchthaven Schiphol. Halfgeladen betekent dat er kogels in het vuurwapen zaten en dat ermee geschoten kon worden, legt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee uit. De verdachte toonde samen met een andere man "verdacht gedrag". Ook de andere man is opgepakt.

Afbeelding van een instagrambericht.

Marechaussee houdt man aan die op trein ‘meelift’

De Marechaussee heeft een 28-jarige man aangehouden voor het ‘meeliften’ op een trein. Hij klom op Amsterdam Centraal op het voertuig en zat op het tussenstuk tussen de locomotief en een wagon. De machinist maakte een noodstop. De man kon op Schiphol worden aangehouden en zit voorlopig vast, laat de Marechaussee weten.

Afbeelding van een instagrambericht.

Snorders op heterdaad betrapt, 2 aangehouden

Tijdens een controle van taxichauffeurs op Schiphol zijn 10 overtredingen aan het licht gekomen. Van de 50 chauffeurs die zijn gecontroleerd hadden meerdere hun zaakjes niet op orde. Er zijn 2 chauffeurs aangehouden, en een enkele chauffeur wordt verdacht van betrokkenheid bij zwaardere criminaliteit. De aangehouden chauffeurs worden verdacht van snorren, het illegaal aanbieden van taxiritten. Die 2 zijn op heterdaad betrapt en moesten direct mee naar het bureau. 2 anderen worden verdacht van snorren en zijn op een later moment uitgenodigd voor verhoor.

Afbeelding van een facebookbericht.

6 mannen misdragen zich tijdens vlucht

6 mannen zijn op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Zij zouden overlast veroorzaakt hebben aan boord van een vliegtuig uit Polen. Eén van de mannen heeft zich verzet bij zijn aanhouding, aldus de Marechaussee. De 6 zijn meegenomen voor onderzoek. De gezagvoerder van de vlucht heeft aangifte gedaan.

Afbeelding van een twitterbericht.

Aanhoudingen in onderzoek ‘illegale praktijken’ taxi’s Schiphol

In een onderzoek naar onder meer grootschalige belastingfraude en witwassen rondom taxivervoer in de omgeving van luchthaven Schiphol en Amsterdam, zijn 3 verdachten opgepakt. Ook zijn tientallen auto's in beslag genomen, meldt de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst, die gezamenlijk onderzoek doet met onder meer de politie Amsterdam en de Koninklijke Marechaussee.

Afbeelding van een instagrambericht.