Defensiemedewerker verkoopt voor € 50.000,- aan militaire spullen op Marktplaats

Een medewerker van Defensie is in Assen aangehouden, omdat hij een grote hoeveelheid militaire goederen, waaronder kleding en uitrusting, te koop had aangeboden op Marktplaats. Hiermee had hij zo’n € 50.000,- verdiend, meldt de Koninklijke Marechaussee.

De Marechaussee hield de man aan op verzoek van de officier van Justitie van het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland. Die raakte de man op het spoor na digitaal onderzoek. Op Marktplaats werd voor langere tijd een grote hoeveelheid goederen van Defensie tegen betaling aangeboden. Het gaat om kleding en uitrusting met het nieuwe camouflagepatroon. Die specifieke goederen worden pas sinds 2 jaar uitgeleverd binnen Defensie.

De Marechaussee zocht contact met Marktplaats om de identiteit van de verkoper te achterhalen. De verdachte wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking.

3 arrestaties voor betrokkenheid bij cocaïnehandel

Op Curaçao zijn 3 personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de grootschalige handel in cocaïne. Daarnaast zijn er diverse goederen, waaronder geld, auto’s, een graafmachine en 2 speedboten in beslag genomen op 6 locaties bij doorzoekingen. In Nederland is in dit onderzoek een vierde persoon aangehouden. De actie is uitgevoerd door een samenwerking van de Koninklijke Marechaussee, het Korps Politie Curaçao, het Recherche Samenwerkingsteam, de Douane en Defensie.

3 twintigers uit Zoetermeer aangehouden voor internetoplichting

De Koninklijke Marechaussee heeft 3 mannen uit Zoetermeer aangehouden voor internetoplichting. De verdachten zijn 21, 24 en 29 jaar. De 3 mannen worden ook verdacht van het vormen van een criminele organisatie.

De mannen van 24 en 29 zijn in Zoetermeer aangehouden. De 21-jarige verdachte zat al in de gevangenis voor een andere zaak. Hij is in zijn cel aangehouden. De mannen worden, naast oplichting en het vormen van een criminele organisatie, ook verdacht van vervalsing en witwassen.

De Koninklijke Marechaussee kwam het drietal op het spoor na grondig onderzoek naar diverse aangiften. Daarbij was ook een militair slachtoffer betrokken. Het rechercheteam van de Marechaussee in Apeldoorn doet, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag, verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

3 activisten opgepakt tijdens klimaatdemonstratie bij KLM

De Marechaussee heeft op Schiphol 3 actievoerders aangehouden tijdens een demonstratie van Extinction Rebellion tegen KLM. Ze riepen KLM op het aantal vluchten omlaag te brengen. Ongeveer 20 van de activisten, die actie voerden in een vertrekhal op Schiphol, zijn naar buiten geleid. De demonstratie begon bij balies van luchtvaartmaatschappij KLM, meldt de Koninklijke Marechaussee. Extinction Rebellion wil dat KLM verantwoordelijkheid neemt voor veroorzaakte gezondheids- en klimaatschade.

Volgens een woordvoerster van de Marechaussee weigerden de 3 betogers de vertrekhal te verlaten. De zegsvrouw van de Marechaussee geeft aan dat de overige ongeveer 20 demonstranten hun actie voortzetten op het Jan Dellaertplein, het plein voor Schiphol Plaza.

Wietgeur uit Duitse auto leidt naar zak geld met € 25.000,-

3 mannen uit Duitsland zijn gearresteerd bij een tankstation aan de A12 in Babberich. De mannen, in de leeftijden van 20 tot en met 26 jaar, waren in het bezit van een mes en worden verdacht van het witwassen van meerdere duizenden euro’s. Marechaussees controleerden de auto van de 3 omdat zij daaruit een sterke wietlucht roken. In de auto zaten 2 mannen en uit hun verhalen bleek dat er nog een derde man bij moest zijn. Deze man had zich verstopt op het toilet. In de prullenbak daar vonden de marechaussees een zak met geld, in totaal € 25.000, die de man daarin kennelijk had gedumpt. Alle 3 de mannen zijn aangehouden, het geld en het wapen zijn in beslag genomen.

Verstekeling dood aangetroffen in landingsgestel

In het landingsgestel van een toestel van de KLM is het lichaam van een verstekeling aangetroffen. Het toestel landde op Schiphol. Volgens de Koninklijke Marechaussee wordt momenteel onderzoek gedaan naar de overleden man. “Om de identiteit van de man vast te stellen en om de nabestaanden in te lichten. De forensische opsporing is bezig met onderzoek, maar het lijkt erop dat de man is overleden aan onderkoeling."

Ook wordt onderzocht waar de man in het vliegtuig is gestapt. Volgens de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee heeft het vliegtuig 'meerdere omzwervingen gemaakt', en had het Canada als laatste bestemming. “We treffen wel vaker verstekelingen aan. Ook verstekelingen die nog leefden. Dat is verwonderlijk, want met de lage luchttemperaturen is de kans dat iemand dit overleeft heel klein.”