Verdachte (55) Schiphol Plaza had geen gevaarlijke stoffen bij zich

De man die op het bureau van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza werd opgepakt, had in strijd met zijn bewering geen gevaarlijke stoffen bij zich. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM, meldt de Koninklijke Marechaussee.

Een woordvoerder van de KMar vertelt NH Nieuws dat de man nog vastzit en uit Tiel komt. Of de man de Nederlandse en/of een andere nationaliteit heeft, kan de woordvoerder niet zeggen.

Nadat de man was geland was, stapte hij het bureau van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza binnen, bedreigde het personeel en claimde dat hij gevaarlijke stoffen bij zich droeg. Daarop werd direct groot alarm geslagen: zo werd een groot deel van Schiphol Plaza afgezet en een team specialisten van Defensie opgeroepen. 

Na aankomst werd de man door een zogenoemde ontsmettingsstraat gehaald, waarna hij werd opgepakt. Vervolgens is hij geboeid en met een bivakmuts over z'n hoofd afgevoerd.

Marechaussee en politie zoeken dader na autobrand in Den Helder

Een auto is uitgebrand aan de Schoenerstraat in Den Helder. Omwonenden verklaarden na de brand iemand te hebben zien weglopen. De brandweer werd rond 4.50 uur opgeroepen voor de autobrand. Eenmaal ter plaatse kwamen er vlammen en rook onder de motorkap vandaan. Het vuur was vrij snel onder controle, maar de auto werd aan de voorkant volledig verwoest.

Omdat de politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting, is er in de omgeving naar een dader gezocht. Ook de Marechaussee assisteerde bij de zoektocht. Voor zover bekend is er niemand aangetroffen.

Bulgaar in Venlo aangehouden voor mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft in Venlo een Bulgaarse man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht voorbereidingen te treffen voor mensensmokkel. De aanhouding van de Bulgaar werd gedaan tijdens een controle van de Marechaussee. De man reed rond in een auto waarvan de ramen geblindeerd waren. In de auto werd nautisch materiaal aangetroffen wat volgens een woordvoerder van de Marechaussee vaak gebruikt wordt om migranten van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk te smokkelen. Om wat voor materiaal het precies gaat wil de Marechaussee niet zeggen. 

Verdachten gearresteerd na achtervolging over snelweg A2

Marechaussee en politie hebben na een achtervolging over de A2 vanaf Born net voor Maastricht 2 personen opgepakt vanwege het voorbereiden van mensensmokkel. Agenten wilden een voertuig met Zweeds kenteken controleren op de A2 bij Born. De bestuurder negeerde echter het stopteken, waarna een achtervolging ontstond met snelheden tot 170 kilometer per uur.

Uiteindelijk konden politie en Marechaussee het voertuig op de A2 net voor Maastricht tot stoppen dwingen. Het voertuig lag vol met attributen die bedoeld waren voor mensensmokkel, waaronder een buitenboordmotor en rubberboten. De 2 inzittenden zijn aangehouden en zitten voorlopig vast. Voor de verkeersovertredingen zal ook een proces-verbaal worden opgemaakt.

Celstraf voor man met 60 zwemvesten en 2 rubberboten in

De man die in april werd opgepakt op de A67 bij Venlo heeft 15 maanden celstraf gekregen, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Hij was van plan om mensen illegaal naar Engeland te brengen. In het busje waarin hij aangehouden werd, lagen 2 rubberboten met buitenboordmotoren, 60 zwemvesten en andere benodigdheden hiervoor.