2 Irakezen met bestelbus aangehouden op verdenking van mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft bij Venlo 2 Irakese verdachten aangehouden voor voorbereidingshandelingen van mensensmokkel. De bestelbus van de mannen lag vol met onder andere zwemvesten en handpompen. De Marechaussee in Venlo doet verder onderzoek.

Meer collega’s klaargestoomd voor buitenlandse inzetten

De oorlog in Oekraïne heeft gevolgen voor de inzet van de Koninklijke Marechaussee. Het aantal Nederlandse inzetten aan de oostflank van het NAVO-gebied is toegenomen en dus ook het aantal marechaussees dat daar de militaire politiezorg voor zijn rekening neemt.

Invictus Games

Op alle sociale media-kanalen ruim aandacht voor de Invictus Games, die in Den Haag plaatsvonden. De marechausseedeelnemers Wouter en Heidi werden gevolgd en met name teamleider Wouter kwam ook in landelijke media aan het woord over zijn motivatie en deelname. De Invictus Games bleek een succesvol evenement waar deelnemen belangrijker was dan winnen.

Witwasverdachte leidt tot aanhoudingen en inbeslagname encryptietelefoons, geld en goud

Schiphol roept alle reizigers op niet naar luchthaven te komen

Schiphol roept alle reizigers op niet meer naar de luchthaven te komen. Het is mede door de staking van medewerkers van KLM te druk. De Koninklijke Marechaussee meldt dat de situatie op Schiphol "stabiel" is. Er hebben zich nog geen "incidenten" voorgedaan, aldus een woordvoerder van de marechaussee. 

135 km/u te hard: auto en rijbewijs ingevorderd

Het grensoverschrijdend politieteam van de brigade Limburg-Zuid heeft de auto van een in de regio wonende man in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed over de N281 richting Heerlen met een gemeten snelheid van 235 km/u waar 100 km/u is toegestaan.

7 jaar cel voor mensensmokkel

7 jaar celstraf voor een man uit Iran vanwege mensensmokkel via het Kanaal naar Groot-Brittannië. De rechtbank Overijssel legde deze straf op. Het Openbaar Ministerie, dat de zaak met de Marechaussee onderzocht, had 8 jaar geëist.

Marechaussee arresteert verdachte van drugsinvoer en witwassen

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben op Schiphol een 38-jarige man aangehouden op verdenking van witwassen en invoer van drugs. Het rechercheteam startte een onderzoek naar aanleiding van versleutelde gesprekken uit Encrochat en SKY-telefoons. Hieruit bleek dat de verdachte zich vermoedelijk bezig had gehouden met invoeren van cocaïne via de luchthaven Schiphol in 2020.

Marechaussee op Eindhoven Airport

Brigade Brabant-Zuid: Ruud de Laat, opperwachtmeester van de Koninklijke Marechaussee op #Eindhoven Airport helpt en zorgt voor de veiligheid. Zijn verhaal staat in het online magazine van Eindhoven Airport.