09

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 07

KMarKort

Nieuwe voertuigen voor de Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee vervangt de komende tijd een deel van haar operationele ‘striping’ voertuigen. De nieuwe Seat Ateca en de Volkswagen Transporter zullen binnenkort gefaseerd instromen.

De huidige ‘striping’ personenvoertuigen van de Marechaussee, de Opel Astra SW en Volkswagen Golf variant, zijn aan einde van de levensduur en worden daarom vervangen. Daarnaast is ook een deel van de striping bussen toe aan vervanging. Deze worden opgevolgd door de Volkswagen Transporter 6.1 uitvoering.

In totaal worden 74 stuks van de Seat Ateca uitgeleverd; 64 stuks voor operationele doeleinden en 10 stuks bij het OTCRijden voor de rijopleiding. Van het nieuwe model Volkswagen Transporter worden 71 stuks uitgeleverd voor operationele doeleinden.

Motorrijders KMar krijgen nieuwe helm

Motorrijders van de Koninklijke Marechaussee krijgen binnen 2 jaar een nieuwe motorhelm. De eerste exemplaren worden eind 2021 uitgereikt. Eind juni ondertekende kolonel Dave van Noort, commandant KPU-bedrijf, een 7-jarig contract met Richa in samenwerking met MotorKledingCenter (MKC).

De nieuwe motorhelm heeft een nieuw kleurstelling: High Visability. Daarnaast wijkt de nieuwe helm ook qua pasvorm af van de oude variant. Het nieuwe exemplaar is namelijk personal fitting. Dat betekent dat iedere helm op de persoon wordt geproduceerd. Om dit te realiseren worden er speciale passessies georganiseerd, waarbij de hoofdmaten van de gebruikers worden ingemeten.

Gelijktijdig is ook het contract voor de raamovereenkomst Civiel Motorrijderspakket gegund aan Richa in samenwerking met MKC. Dit contract is een keuzeconcept waarbij de gebruiker kan kiezen uit 3 types motorhandschoenen, 3 types motorlaarzen en civiele motorkleding.

Live: Logistiek platform KMar

De KMar heeft vanaf vandaag een intern logistiek platform, hét startpunt naar logistieke informatie. Het logistieke platform is bedoeld voor alle collega’s die vragen hebben of informatie zoeken over logistieke processen.

Op het platform is het met de onderwerptegels makkelijk navigeren naar de gewenste informatie. Zo is er een foto- en documentenbibliotheek, zijn er contactgegevens beschikbaar, is er een pagina met handige links en een directe link naar het logistieke aanvraagsysteem (LA). Het platform wordt stap voor stap verder uitgebreid met logistieke informatie. Zo wordt door slimmer informatie te delen de samenwerking in de logistieke keten vergroot.

Het platform krijgt een directe link naar het logistieke onderdeel in de nieuwe KOWA-omgeving. De nieuwe KOWA-omgeving geeft ook toegang tot logistieke processen en werkinstructies. De nieuwe KOWA gaat, naar verwachting, eind 2021 live. De KOWA is een product van en voor alle KMar-medewerkers, actueel, betrouwbaar en compleet gehouden door het KOWA-team.

Het nieuwe logistieke platform is te vinden via het intranetportaal van de KMar onder de letter L bij 'Alle onderwerpen van A t/m Z'. Het platform is ook via het defensienetwerk op de telefoon te gebruiken.

Zomerstop KMarMagazine

De Koninklijke Marechaussee geeft jaarlijks 11 edities van het digitale personeelsblad KMarMagazine uit. Alleen in de maand augustus verschijnt er geen uitgave. De volgende editie van KMarMagazine verschijnt op donderdag 30 september 2021.