Nieuwsflits van de maand

We beginnen deze rubriek met de nieuwsflits van de maand. Een foto met het werk van de Koninklijke Marechaussee gemaakt bij een nieuwsmoment. Dit kan een foto zijn van een defensiefotograaf, maar ook van een externe fotograaf.

Deze keer: Geld, drugs en wapen gevonden bij controle

De Marechaussee heeft tijdens een controle op Schiphol 2 mannen van 29 en 30 jaar uit Amsterdam aangehouden voor drugs- en vuurwapenbezit. De marechaussees controleerden de mannen wegens opvallend rijgedrag. In de auto vonden ze € 19.000,- aan vermoedelijk vals geld en 250 gram cocaïne. De marechaussees vonden ook nog een geladen revolver op straat.

Bron en foto:  Koninklijke Marechaussee

Marechaussee pakt mensensmokkelaar op in Maastricht

Een man die 7 vreemdelingen in zijn auto vervoerde, is in Maastricht opgepakt door de Koninklijke Marechaussee. De vreemdelingen hebben vermoedelijk de Afghaanse en Algerijnse nationaliteit. De vermeende mensensmokkelaar woont in Duitsland. Meer informatie over de identiteit van de vreemdelingen is niet bekend. Wel is duidelijk dat ze allemaal geen geldige reisdocumenten op zak hadden.

Mannen met drugs en wapens opgepakt bij Zevenaar

De Marechaussee heeft 2 mannen aangehouden op de A12 bij Zevenaar wegens bezit van drugs en wapens. Bovendien kwam een van de 2 met valse papieren op de proppen. Medewerkers van de Marechaussee hielden de 2 aan voor een controle. De in Duitsland woonachtige mannen konden geen geldige reisdocumenten laten zien. Een rijbewijs en een identiteitskaart bleken vals. Bij doorzoeking van de auto kwamen een gasalarmpistool en de harddrug MDMA boven water. Een extra doorzoeking leverde nog 60 gram cocaïne plus een vuurwapen met scherpe munitie op.

Marechaussee treft 14 vreemdelingen verstopt tussen meubilair

In de havens van Hoek van Holland en Europoort zijn 14 vreemdelingen aangetroffen onder wie 4 kinderen, dat meldt de Marechaussee. Tijdens diverse controles kwamen de verstekelingen in beeld. In Hoek van Holland trof de Marechaussee, met behulp van een speurhond, 11 mensen aan in een bestelbus. Ze zaten verstopt tussen meubilair. Onder hen bevonden zich 4 kinderen en een zwangere vrouw. Een 36-jarige bestuurder van de bus, iemand uit Engeland, is aangehouden voor mensensmokkel. Eerder werden in de haven bij Europoort 3 Albanese mannen aangetroffen. Ze hadden zich verstopt in een trailer.

Verdachte opgepakt voor drugssmokkel

In een onderzoek naar drugssmokkel van hasj uit Marokko via Schiphol, is een verdachte aangehouden. In oktober van dit jaar arriveerde een 22-jarige man op de luchthaven die een partij hasj bij zich bleek te hebben. De verdachte werd na de vondst van 30 kilo in zijn bagage aangehouden en vastgezet. De Koninklijke Marechaussee startte een onderzoek naar de opdrachtgever(s) van de drugskoerier. Het onderzoek resulteerde gisteren in de aanhouding van een 28-jarige Amsterdammer. In zijn woning werd ruim 11 kilo hasj en een geldbedrag van ruim € 50.000,- aangetroffen.

Fransman (35) opgepakt op Schiphol met € 164.000,- in bagage

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol een 35-jarige Fransman aangehouden op verdenking van witwassen. Tijdens een reguliere bagagecontrole bleek de man een grote hoeveelheid geld bij zich te hebben. In diverse bagagestukken van zowel de Fransman als zijn vrouw zat in totaal € 164.000,- verstopt. Omdat de man geen logische verklaring had voor het in bezit hebben van dit grote geldbedrag is hij aangehouden. Later hebben de autoriteiten ook een auto van het merk Maserati, die op naam stond van de Fransman, in beslag genomen.

Illegale crossers op militair oefenterrein bekeurd

De Koninklijke Marechaussee in Limburg heeft 5 personen bekeurd vanwege illegaal crossen op een militair oefenterrein. De controles in de natuurgebieden Weerter- en Budelbergen vonden plaats naar aanleiding van diverse klachten en meldingen van overlast. Behalve de Marechaussee was ook de terreinopzichter van beide terreinen bij de controles betrokken. In totaal zijn 5 processen-verbaal uitgedeeld. 2 bestuurders reden zonder rijbewijs. Ook kreeg een bestuurder een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Daarnaast werd een crossmotor in beslag genomen.

Marechaussee houdt 2 verdachten van mensensmokkel aan

Rechercheurs van de Marechaussee hebben 2 mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De verdachten, beiden uit Egypte, werden opgepakt in Zaandam en Amsterdam. Ze zitten vast voor onderzoek en ondervraging. De Marechaussee werd getipt dat de mannen zich bezighielden met het overbrengen van migranten vanuit Griekenland naar Italië en andere EU-lidstaten. Vervolgens kwam een door de 2 georganiseerde overtocht per boot in beeld, waarbij in oktober zo'n 50 mensen zouden zijn meegenomen. Die betaalden daarvoor vermoedelijk duizenden euro's per persoon, aldus de Marechaussee.