02

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 11

Videojaaroverzicht KMar

2020 in teken van COVID-19

Rustige luchthavens, ontmoedigingsacties aan de grens, een nachtelijke aanhouding vanwege grootschalige oplichting met mondkapjes. De collega’s van de Koninklijke Marechaussee hebben dit jaar veelvuldig te maken gehad met COVID-19. Ook het thuiswerken en thuis studeren hebben massaal hun intrede gedaan, net als het videobellen, het 1,5 meter afstand houden en het gebruik van mondkapjes en ontsmettingsgel. Belangrijke dagen als Prinsjesdag en de Wapendag vonden in aangepaste vorm plaats.

Maar er gebeurde meer. Marechaussees hebben zich weer op allerlei manieren ingezet voor een veilig Nederland. Ze hebben luchthavens beschermd tegen protesterende boeren, gezorgd dat de MH17-zittingen ongestoord plaats konden vinden en ze hebben een enorme geldvoorraad van De Nederlandsche Bank veilig verhuisd. Om slechts een paar zaken te noemen. Kijk mee in het videojaaroverzicht voor enkele bepalende gebeurtenissen van 2020.  

Video: cluster Communicatie, Ceremonieel en Evenementen Koninklijke Marechaussee