05

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 02

Een dagje KMarren met...

Wachtmeester-1 Sven, medewerker verkeersondersteuning

Kruisingen afzetten, invoegen, het verkeer afzijdig houden: wachtmeester-1 Sven draait zijn hand er niet voor om. Sven is medewerker verkeersondersteuning bij Team Verkeer op de locatie Eindhoven. Dat betekent dat hij fulltime motorrijder is en verkeerstechnische begeleidingen uitvoert in het hele land. Team Verkeer telt in totaal zo’n 30 motorrijders, die verspreid zitten over Uddel, Den Haag en Eindhoven.

De ervaren motorrijder van de KMar begeleidt samen met zijn collega’s onder meer vips, transporten van De Nederlandsche Bank, Ere-Escortes, ambulances en militaire verplaatsingen. Ook verlenen ze steun aan de brigades, zoals bij MTV-controles (Mobiel Toezicht Veiligheid), verkeerscontroles en crosscontroles. Belangrijk bij een transport is dat er onder alle omstandigheden doorgereden kan worden. Stilstaan is dus geen optie, ook niet bij rood licht.

Sven doet het werk bijna 3 jaar. Naar volle tevredenheid. “Wij komen overal en bij grote evenementen zijn we er altijd bij. We hebben veel verantwoordelijkheid, veel vrijheid en we werken in hechte teams.” Als motorrijder is het zaak om goed inzicht te hebben in het verkeer en razendsnel te kunnen handelen, zeker bij hoge snelheden. Allemaal voor een belangrijk doel: dat het transport veilig en op tijd op de bestemming komt.

Zo vraag je ondersteuning van de motorrijders aan:

Je kunt een aanvraag via de e-mail doen bij TVO van het Landelijk Tactisch Commando: LTC.TVO@mindef.nl. Zij beoordelen de aanvraag en indien akkoord gaat bureau Werkvoorbereiding met de opdracht aan de slag. 

Meedoen aan ‘Een dagje KMarren met…’?

Wil jij ook een keer je werk laten zien in ‘Een dagje KMarren met…’? Neem dan contact op via kmarmagazine@mindef.nl.

Tekst: ritmeester Henny de Boer | Video: sergeant-majoor Ruud Mol | Montage: Douwe Veldhuisen