04

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 04

KMar-voertuig ondergaat metamorfose

Nieuwe strepen

Ze zijn zichtbaarder in het donker, tweemaal zo breed en helderder van kleur. We hebben het over de nieuwe strepen op onze voertuigen. De wagens van de Koninklijke Marechaussee worden, net als andere hulpverleningsvoertuigen, in een ander jasje gestoken. De huidige bekende strepen, ook wel striping openbare orde en veiligheid (OOV-striping) genoemd, dateren uit 1993. Inmiddels zijn er folies, die het licht vooral ’s nachts beter reflecteren. 

Ook de kleur is iets veranderd. De roodoranje streep wordt rood, net als van de ambulance. De nieuwe strepen worden hoger op het voertuig geplaatst. Dit sluit beter aan bij het ontwerp van de moderne auto's, die ronder en breder van vorm zijn. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, krijgen alleen nieuwe voertuigen deze striping. Zo wordt het verbeterde ontwerp geleidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Op dit moment zijn er 18 nieuwe KMar-voertuigen in productie. Rond juni zijn ze, met de nieuwe striping, op de weg te zien. 

Het allereerste KMar-voertuig met nieuwe strepen, onderging deze maand zijn metamorfose. Bekijk hier hoe dat in zijn werk ging. 

Tekst: ritmeester Bianca Brasser   |   Video: Paris Hidden