Drugs, samoeraizwaard en andere wapens: 2 arrestaties

2 mannen zitten vast nadat de Marechaussee een samoeraizwaard in de auto van een van hen vond. Het gaat om een 33-jarige man uit Sittard en een 32-jarige man uit Beek. Ook is een caravan op een camping doorzocht. De Sittardenaar viel door de mand door zijn opvallende rijgedrag bij Maastricht-Aachen Airport. Toen de Marechaussee hem staande hield en zijn auto doorzocht, stuitten ze daar op een klein geldbedrag, harddrugs én een samoeraizwaard tussen de voorstoelen.

Marechaussee plukt 2 illegale asielzoekers uit lijnbus

2 mannen zaten zonder paspoort in de internationale lijnbus bij Bad Nieuweschans. Beide mannen wilden asiel aanvragen, maar omdat ze nog een asiel aanvraag in Duitsland hadden lopen, werden ze terug naar Duitsland gestuurd. In totaal werden 30 voertuigen gecontroleerd. Het doel van de controle was met name om mensensmokkel, mensenhandel en illegale migratie tegen te gaan. 

Marechaussee treft illegalen tussen autobanden aan

In Hoek van Holland zijn 13 vreemdelingen aangetroffen in een trailer. Ze hadden zich verstopt in een lading autobanden met bestemming Engeland. De illegalen komen voornamelijk uit Afrika en gaan het vreemdelingentraject in. 

Marechaussee arresteert gewelddadige Amerikaan in vliegtuig op Schiphol

De Marechaussee heeft een 29-jarige agressieve Amerikaan uit een vliegtuig gehaald. Uit voorzorg waren er 2 F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht ingezet om het toestel te begeleiden nadat de piloot alarm had geslagen. Enkele passagiers raakten lichtgewond. 

2 mannen aangehouden voor vernielingen op militair oefenterrein

Een 43-jarige man uit Soesterberg en een 49-jarige man uit Utrecht zijn aangehouden voor vernielingen op militair oefenterrein Leusderheide. De KMar deed de aanhoudingen na een lang lopend strafrechtelijk onderzoek naar illegaal crossen op het terrein. Eerder dit jaar zijn al drie andere verdachten aangehouden. Er is een schade van 93.000,- ontstaan aan het gebied. 

Koning Willem-Alexander bezoekt training Koninklijke Marechaussee

Koning Willem-Alexander heeft een werkbezoek gebracht aan de door de Koninklijke Marechaussee georganiseerde EU Police Services Training op de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp. Tijdens het bezoek stond de internationale samenwerking tussen de KMar en andere politie- en gendarmerieorganisaties centraal. De koning werd ontvangen door CKMar luitenant-generaal Van den Brink en door de leider van de oefening kolonel Keijer. 

Verdachte schietpartij op Schiphol aangehouden

De Marechaussee heeft op Schiphol een 44-jarige Hagenaar aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij op de hoek van de Boerenstraat en Fischerstraat in de Haagse wijk Transvaal in de nacht van 22 op 23 september. Hierbij raakte 1 persoon gewond. Na uitvoerig onderzoek kwam de verdachte in beeld.