04

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 09

'Ik miste de cultuur en de sfeer'

Herintreders aan het woord

De KMar verlaten en een tijdje later weer terugkomen. 2 stappen die aardig wat voeten in de aarde hebben. 1 herintreder vertelt hoe het haar verging.   

'Ik ben blij dat ik terug ben'

Wachtmeester-1 Wilke Goessen is sinds 10 september fulltime terug bij de KMar. Ze werkt als trainer en vormer in de projectgroep ‘van startbekwaam naar vakbekwaam’ bij de brigade Limburg-Zuid.

Wachtmeester-1 Wilke Goessen

“Ik ben op mijn 17e bij de KMar begonnen. Na 8 jaar ben ik weggegaan, onder meer omdat ik vanuit Limburg naar Schiphol moest, waar ik niet gelukkig van werd. Daarnaast had ik ook mijn HBO afgerond en wilde ik iets anders doen. Daarna heb ik onder andere gewerkt in de forensische psychiatrie en daklozenzorg. Maar na enige tijd buiten Defensie merk je dat het gras niet altijd groener is bij de buren. Ik miste de cultuur en de sfeer. Ik heb hier op de brigade veel mensen om me heen met wie het prettig werken is. Buiten Defensie werkte ik in kleine teams van 1 of 2 mensen. Ik miste de variatie aan mensen, werkzaamheden en disciplines. Daarom ben ik enkele jaren geleden teruggekomen als reservist en draaide ik in eerste instantie operationele diensten. 1,5 jaar geleden ben ik aan mijn huidige functie begonnen. Eerst als reservist en sinds kort als beroeps. Het herintredingsproces was enigszins omslachtig. Het was een heel geregel om ervoor te zorgen dat ik niet opnieuw gekeurd hoefde te worden, mijn tenue niet hoefde in te leveren en mijn account weer in de lucht kreeg na ontslag als reservist. Het proces duurde ongeveer 3 maanden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Ik ben blij dat ik terug ben.”  

'Het was spannend om de KMar na zoveel jaren te verlaten'

Tekst: ritmeester Henny de Boer   I   Foto's: sergeant-majoor Gerben van Es, Paul Tolenaar