Verboden wapens gevonden bij militair

Een 23-jarige militair uit Ermelo is thuis aangehouden voor het bezit van verboden wapens. De Koninklijke Marechaussee trof bij doorzoeking in zijn woning onder meer wapens, ontstekingen en munitie aan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft ontstekingen meegenomen en onklaar gemaakt. De marechaussee doet nog nader onderzoek.

Bommelding op Eindhoven Airport blijkt vals alarm

In een vliegtuig op Eindhoven Airport is maandagavond 9 juli een ‘schriftelijke bommelding’ gevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan deze krant. Het vliegtuig had naar Edinburgh moeten vertrekken. Andere toestellen stonden vervolgens langer dan een uur aan de grond. Uiteindelijk werd er door speurhonden niets gevonden.

Syriëgangers met zware beveiliging op weg naar Schiphol

Syriëgangers Reda N. en Oussama A. zijn Turkije uitgezet en onder zware beveiliging van de Marechaussee naar Schiphol gereisd. Ze hebben Nederlandse papieren gekregen en werden bij aankomst in Nederland aangehouden.

Tientallen kilo's drugs gevonden op marinierskazerne Doorn

In een materieelcontainer op het terrein van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn heeft marinepersoneel maandag 16 juli 16 sporttassen vol drugs gevonden. De Marechaussee, die onderzoek doet, meldt dat het om tientallen kilo’s gaat.

Aan de dood ontsnapt en 3 vrouwen gered in Soedan

Michel Barbier (52) keek tijdens een vredesmissie in Zuid-Soedan de dood in de ogen toen hij achterna werd gezeten door schietende soldaten. Toch nam hij op zijn vlucht 3 vrouwen mee die anders vrijwel zeker zouden zijn vermoord. Barier is de eerste marechaussee in 65 jaar die vanwege heldhaftig optreden een dapperheidsonderscheiding krijgt.

Man (31) met vals rijbewijs gepakt op A35 bij Enschede

De Koninklijke Marechaussee heeft bij een controle op de A35 bij Enschede-West een 31-jarige man uit Syrië aangehouden. De man was in het bezit van een vals Grieks rijbewijs.

Marechaussee vindt gezin in verborgen ruimte van bestelauto

De Marechaussee heeft in Hoek van Holland in een verborgen ruimte van een bestelauto een Afghaans gezin van 4 personen ontdekt. De 36-jarige Roemeense bestuurder van het busje en zijn 33-jarige Roemeense bijrijder zijn aangehouden voor mensensmokkel.