02

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 07

De 12 mooiste foto's…

...van de militaire KMar-wedstrijd Outdoor Springen & Dressuur

Ze trappelen van ongeduld, de ruiters die bij manege Middenhof in Maassluis de ring betreden voor de Outdoorwedstrijd Springen & Dressuur van de Marechaussee. Voor de marechaussees van het Ere-escorte van de Bereden Brigade is dit een ideale mogelijkheid om te laten zien wat ze waard zijn en om onder druk te trainen. Normaliter komen ze in het geweer bij ceremoniële gebeurtenissen als Prinsjesdag. Maar ook wanneer een nieuwe ambassadeur in ons land, gezeten in een koets, zijn geloofsbrieven aan de koning gaat aanbieden.

De Outdoorwedstrijd Springen & Dressuur is het geesteskind van majoor Bart Maandag. In 2015 vraagt hij zich af waarom de Marechaussee zelf geen hippisch evenement organiseert? Paarden kennen immers een lange traditie binnen de Marechaussee. En veel marechaussees doen mee aan wedstrijden buiten de poort. De ruiters in hart en nieren opperwachtmeester Stephanie Gog en (wijlen) tweede luitenant Rianne den Braven - de Neve pakken het idee op en zetten de KMar-wedstrijd Outdoor Springen & Dressuur op de kaart. Dit jaar was alweer de 4e editie.  

De prijzen gingen naar opperwachtmeester Suzanne den Hertog, luitenant-kolonel Daisy Costongs-Klerx, marechaussee-1 Esra Sterk, marechaussee-4 Gina Gerrets, opperwachtmeester Stephanie Gog, eerste luitenant Kristel Franse, wachtmeester-1 Charella van Oosterhout, opperwachtmeester Chantal Gommans en wachtmeester-1 Rick van Hout.

Vlak voor de start groet wachtmeester-1 Rick van Hout de jury.

Paarden zijn onverbrekelijk met de Marechaussee verbonden.

Wachtmeester-1 Rick van Hout begint aan de springwedstrijd.

Aan deze editie van de Outdoorwedstrijd Springen & Dressuur deden 26 dressuur- en 32 springruiters mee.

Opperwachtmeester Chantal Gommans tijdens het onderdeel springen.

Ook buitenlandse militaire ruiters doen mee, zoals 2 leden van de Spaanse Guardia Civil. In 2017 waren Belgische en Franse ruiters van respectievelijk de Federale Politie en de Garde Républicaine te gast.

Opperwachtmeester Chantal Gommans verzorgt Carissimo.

Even kijken hoe collega’s het doen.

De militaire deelnemers aan de outdoorwedstrijd mochten civiele ruiters introduceren. Hoofdagente Lotte Dietz van de Haagse politie was één van hen.

Wachtmeester-1 Nicky met Annie.

Organisator van de outdoorwedstrijd opperwachtmeester Stephanie Gog.

Opperwachtmeester Chantal Gommans ontvangt haar prijs uit handen van de nieuwe voorzitter van de Militaire Ruitersport Vereniging ‘Te Paard!’ (MRV), voormalig chef van het Militair Huis van de koning generaal-majoor b.d. Hans van der Louw.

Tekst: Jack Oosthoek   |   Foto's: Bart Nijs Fotografie