@lgenvandenbrink: Ook deze zomer is er in de media veel aandacht voor ons werk op de luchthavens. Maar dit is niet het enige dat speelt bij de KMar. Ook op andere plaatsen wordt hard doorgewerkt. #zomerdrukte

Ook deze zomer is er in de media veel aandacht voor ons werk op de luchthavens. Logisch, want in deze weken komen veel Nederlanders ons op die plekken tegen. Het krijgt dus veel aandacht, maar het is niet het enige dat speelt bij de Koninklijke Marechaussee. Ook op andere plaatsen wordt hard doorgewerkt en achter de schermen zijn we alweer druk bezig met alles dat na deze zomerweken gaat komen.

Zo zijn de voorbereidingen voor de KMar-familiedag in volle gang, zijn we in september gastheer voor de grote internationale oefening Lowlands Grenade en daarnaast komen ook de reguliere grote evenementen zoals Prinsjesdag weer in zicht.

Wat momenteel ook volop de aandacht heeft zijn de reorganisaties van Staf CKMar, het Landelijk Tactisch Commando en het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum. Het overleg met de vakbonden over het personeelsvullingsplan loopt, zodat we iedereen zo snel mogelijk kunnen laten weten hoe zijn of haar persoonlijke situatie eruit ziet.

Ook dat is een gigantische klus, waarmee we weer een van de vele stappen zetten naar een informatiegestuurde Koninklijke Marechaussee. Het is wel één van de belangrijkste stappen, want marechausseewerk is vooral mensenwerk en dat zal het altijd blijven.

Luitenant-generaal Harry van den Brink
Commandant Koninklijke Marechaussee