03

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 05

De 12 mooiste foto's…

… van de actie 'Korridor Fahndung'

De bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit, illegale migratie, mensenhandel en -smokkel, mobiel banditisme en het vergroten van de verkeersveiligheid. Dat waren enkele doelen van de omvangrijke verkeerscontrole langs de Nederlands-Duitse grens van donderdag 17 op vrijdag 18 mei. Onder meer de Koninklijke Marechaussee, de Nationale Politie, de Douane en de Bundespolizei kwamen in actie, van Groningen tot Aken, en in het achterland aan beide zijden van de grens. Zij stonden paraat op 15 grensovergangen op de weg, 4 treintrajecten en 2 waterwegen, waardoor een grote pakkans werd bereikt.

In totaal werden ruim 5.000 mensen en zeker 2.900 voertuigen, treinen of schepen onderworpen aan een controle. Dat gebeurde in het kader van de zogeheten actie 'Korridor Fahndung', die minimaal 2 keer per jaar plaatsvindt. De grootschalige controle leverde onder meer 46 strafbare feiten op van de Opiumwet, 21 van de Vreemdelingenwetgeving en 35 overige strafbare feiten.

De autoriteiten namen onder meer 2 gestolen auto’s in beslag, ruim 600 kilo Apaan (grondstof voor het produceren van amfetamine) en 2 gasalarmpistolen. Ook inden ze ruim 11.000,- aan openstaande geldboetes en verrichten ze 22 aanhoudingen.  

Ook benieuwd hoe de internationale controle eruit zag? Bekijk hieronder de 12 mooiste foto’s.

Tekst: ritmeester Henny de Boer   |   Foto's: Jarno Kraayvanger