Marechaussee vindt pistool

De Koninklijke Marechaussee heeft een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden op Rotterdam The Hague Airport. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Marechaussees controleerden een personenauto op het Rotterdam Airportplein. Het pistool zat in een schoudertasje dat de man bij zich droeg.

Auto Marechaussee rijdt in sloot

Een bromfietser die zich verdacht gedroeg en aan een politiecontrole wilde ontsnappen is met zijn bromfiets in de sloot gereden op de Oersebaan in Veldhoven. De persoon is er te voet vandoor gegaan. Een wagen van de Koninklijke Marechaussee ging de bromfietser achterna en reed in dezelfde sloot. Er raakte niemand gewond.

Strikte voorwaarden aan hulp Sint-Maarten

Nederland stelt twee strikte voorwaarden aan de hulp aan Sint-Maarten bij de wederopbouw na orkaan Irma. Sint-Maarten moet stoppen met het blokkeren van de oprichting van een zogeheten Integriteitskamer die corruptie op het eiland moet tegengaan. Daarnaast wil het kabinet dat de Nederlandse Marechaussee op het eiland wordt uitgebreid en de grensbewaking van het land overneemt.

Vluchtpoging uit vrachtwagen op Schiphol

De Marechaussee heeft op Schiphol-Rijk zeven Albanese migranten opgepakt. Zij waren kort daarvoor uit een Portugese vrachtwagen geklommen en op de vlucht geslagen. Een getuige tipte de Marechaussee dat er op de Rijkerstreek 7 mannen uit een vrachtwagen waren geklommen. Nadat ze ze zich via het opengesneden zeil een weg naar buiten hadden gebaand, renden ze richting de snelwegen A4 en A5. De Albanezen werden een voor een aangetroffen en opgepakt.

Verslaggever getuige van ontdekking verstekelingen

De Marechaussee in Hoek van Holland heeft drie Albanese verstekelingen opgepakt. Een verslaggever van RTV Rijnmond was bij toeval getuige van de aanhouding: de drie werden ontdekt terwijl de microfoon open stond. "We waren in Hoek van Holland om bericht te doen van het feit dat de Marechaussee er tien speurhonden bij heeft gekregen", zegt verslaggever Jacco van Giessen.

Westerscheldetunnel dicht vanwege fietsende toerist

De Westerscheldetunnel richting Terneuzen was korte tijd dicht vanwege een fietser in de Westbuis. Een 22-jarige toerist uit Brazilië dacht dat het een goed idee was om tijdens zijn fietsvakantie in Europa de tunnel te gebruiken om van Nederland naar België te fietsen, maar de Koninklijke Marechaussee dacht daar anders over.

Man moet nog 1.800 dagen moet zitten

Een 50-jarige man uit Kosovo is aangehouden op de A12 omdat hij een vals paspoort bij zich had. Uit nader onderzoek bleek dat hij door de overheid van Albanië wordt gezocht voor een openstaande gevangenisstraf van 1.800 dagen. De aanhouding gebeurde tijdens een controle van het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) Elten.

Minder illegalen vanuit Nederland richting Verenigd Koninkrijk

De Koninklijke Marechaussee heeft in het derde kwartaal van dit jaar 170 illegalen aangetroffen die vanuit Nederland als verstekeling de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken. Dat is een halvering ten opzichte van het kwartaal ervoor en het laagste aantal sinds 2 jaar. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. De Marechaussee liet in september weten het toezicht op verstekelingen in havens te gaan intensiveren met honden. Deze honden gaan vrachtwagens checken op verstekelingen en worden ingezet in de havens van Rotterdam, Hoek van Holland en IJmuiden en bij de grensovergangen in het zuiden en oosten.