Nieuwe taak

Vanaf morgen hebben we er als Marechaussee een nieuwe taak bij. We beveiligden al de waardetransporten van de Nederlandsche Bank (DNB) en daar komt de beveiliging van de DNB bij. Een opdracht die we vorig jaar kregen en waar we nu concreet uitvoering aan gaan geven.

Een mooie ontwikkeling en een logische stap die past bij het palet aan taken van de Marechaussee. Want wij hebben de noodzakelijke expertise op het gebied van bewaken en beveiligen om deze verantwoordelijke taak op ons te nemen. Met deze nieuwe taak, waar we extra geld en middelen voor gekregen hebben, kleurt waar we voor staan zich steeds verder in. Want ook hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de staat.

Vanaf morgen gaan de speciaal hiervoor nieuw opgeleide collega's aan de slag. Ik wens hen veel succes met deze nieuwe uitdaging. 

Luitenant-generaal Harry van den Brink
Commandant Koninklijke Marechaussee