Verdachten van diamantroof Schiphol opgepakt

De Marechaussee heeft 7 mensen aangehouden in verband met een diamantroof op Schiphol in 2005. Bij de roof werden diamanten buitgemaakt ter waarde van tientallen miljoenen euro's. De verdachten zijn opgepakt in Amsterdam en in de Spaanse stad Valencia. Het gaat om Nederlanders: 5 mannen en 2 vrouwen. De 7 worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op een waardetransport.

Agressieve passagier aangehouden op Schiphol

Op Schiphol heeft de Marechaussee een 30-jarige man uit Noorwegen aangehouden. De man gedroeg zich gewelddadig tijdens een vlucht van Sint Maarten naar Schiphol. Dat gebeurde waarschijnlijk onder invloed van alcohol. De piloot droeg de man bij aankomst op de luchthaven over aan de Marechaussee. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Vondst explosief leidt tot grote afzetting

De Koninklijke Marechaussee heeft in Almere onderzoek gedaan in een garagebox in een opslagpand, na de vondst van een explosief. Volgens een woordvoerder werd er tijdens de doorzoeking iets gevonden waar de Explosieven Opruimingsdienst Defensie naar moest kijken. Het is niet bekend met welke zaak de Marechaussee bezig is. De woorvoerder wilde daar niets over zeggen.

Schipholbaas bezorgd over onderbezetting Marechaussee

Schiphol komt '400 of 500 marechaussees te kort', en 'daar moet echt wat aan gedaan worden'. Dat vindt Schiphol-directeur Jos Nijhuis. "Ik vind dat de Marechaussee te onderbezet is", zegt Nijhuis in Het Financieele Dagblad. "De bezetting is ongeveer zoals in 2008 en 2009, terwijl zowel de dreiging als het aantal passagiers fors is toegenomen. Ik heb daar gewoon zorgen over."

Grenscontrole neemt ook in Nederland toe

Onaangekondigd houdt de Koninklijke Marechaussee met mobiele toezichtteams de grenzen van Nederland in het vizier. De locaties en te controleren personen kiest de Marechaussee zorgvuldig. Er is veel 'voorinformatie' bekend. Met speciale apparatuur signaleert de Marechaussee elke beweging in opleggers om mensensmokkel op te sporen.

Vluchtelingen gevonden in vrachtwagen mosselen

7 Irakese vluchtelingen zijn op de A58 uit een gekoelde vrachtwagen vol mosselen gehaald. De 36-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm, nadat hij geklop hoorde uit zijn oplegger. De verstekelingen verklaarden tegen de politie dat ze in België in de verkeerde vrachtwagen waren gestapt. Ze dachten in een vrachtwagen te stappen die richting Engeland zou rijden, maar in plaats daarvan gingen ze naar Zeeland.

Jongen met stroomstootwapen opgepakt op Schiphol

De Marechaussee heeft een 14-jarige jongen opgepakt met een stroomstootwapen en vals geld. Medewerkers van de Douane op Schiphol troffen bij de jongen een zaklamp aan. De zaklamp bleek een stroomstootwapen te zijn. Vervolgens is de Koninklijke Marechaussee gewaarschuwd, die de jongen heeft aangehouden. Bij aankomst op het bureau bleek hij ook nog 51 valse briefjes van 50 euro bij zich te hebben.

Man op Binnenhof dreigt met explosieven

De Koninklijke Marechaussee heeft een 59-jarige man aangehouden die een tas in de richting van het Tweede Kamer-gebouw gooide. De verwarde Hagenaar riep dat er explosieven in de tas zaten, waarna de omgeving van het Binnenhof werd ontruimd. Tijdens zijn arrestatie werd door de Marechaussee een waarschuwingsschot gelost.

Nederlandse terreurverdachte aangehouden op Schiphol

Een 33-jarige vrouw is onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee overgebracht van Bulgarije naar Nederland. Ze werd verdacht van het willen afreizen naar Syrië. Na aankomst op Schiphol is ze aangehouden. De vrouw werd op 23 december in Bulgarije aangehouden, toen zij met een auto de grens naar Turkije wilde oversteken. Ze was op weg naar Syrië. De vrouw stond al langer gesignaleerd.