@lgvandenbrink: Bijgepraat over voortgang IT projecten, de ruggengraat voor Informatie Gestuurd Optreden #IGO #Marechaussee

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, begin deze maand, bereikten we een mijlpaal toen ik de laatste van de 4.000 smartphones uitreikte, het zogenoemde IGO-device. Sindsdien zijn onze operationele collega's in het bezit van een smartphone die ervoor gaat zorgen dat we steeds eenvoudiger, onafhankelijk van tijd en plaats, ons werk kunnen doen. De ontwikkelingen hiervoor zijn sinds vorig jaar in volle gang. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de beschikbare apps goed te laten werken en worden nieuwe apps ontwikkeld die het werk moeten vergemakkelijken.

De IGO-devices leveren een belangrijke bijdrage aan de informatievoorziening voor alle collega's en vormen de ruggengraat voor informatiegestuurd optreden. Niet alles werkt nog naar wens en er is veel behoefte aan meer nieuwe apps, maar de eerste mijlpaal is in ieder geval bereikt.

Het programma IGO IT en het project Basisvoorziening KMar kennen beiden Thema Taakgroepen. Zij worden actief betrokken om input te leveren. Zo zorgen we voor betrokkenheid van medewerkers. Met hun input en feedback, zorgen we ervoor dat alles steeds beter werkt. Komend jaar zullen nog veel mijlpanen volgen. Ik heb er vertrouwen in dat deze ons verder gaan helpen bij de verdere ontwikkeling van informatiegestuurd optreden.

Luitenant-generaal Harry van den Brink
Commandant Koninklijke Marechaussee

Interesse om mee te denken over de ontwikkelingen? Maak het kenbaar bij je brigadecommandant.