Eindhoven Airport korte tijd ontruimd

Eindhoven Airport is korte tijd ontruimd geweest na de vondst van een onbeheerde koffer. Enkele honderden reizigers moesten de vertrekhal verlaten en wachten op het plein voor de luchthaven. De ontruiming verliep rustig. Na onderzoek meldde de Marechaussee dat er geen gevaarlijke stoffen waren gevonden.

Terreuralarm op Rotterdam The Hague Airport

De Marechaussee doet uitgebreid onderzoek op Rotterdam The Hague Airport nadat een 'stil alarm terrorisme' is geactiveerd. De Marechaussee nam een aantal extra zichtbare en onzichtbare maatregelen in de buurt van de luchthaven. Een 45-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is later door de politie in Rotterdam aangehouden. De man, die illegaal in Nederland is, wordt verdacht van het doen van de valse terreurmelding op vliegveld.

Actie tegen taxironselaars op Schiphol

Op Schiphol hebben de Marechaussee, de gemeente Haarlemmermeer en de Inspectie Leefomgeving en Transport een actie gehouden tegen zogenoemde taxironselaars. Zo werd gekeken of de mensen die taxi's aanbieden wel de juiste papieren hebben. Bij de actie is 1 persoon aangehouden omdat hij niet wilde meewerken aan de controle. Ook werden er 4 bekeuringen uitgedeeld, waarvan twee van 1.800 euro voor het overtreden van de taxiwet. 4 chauffeurs kregen een rijverbod opgelegd omdat de software van de boordcomputers niet deugde. Daarnaast werden er 28 boetes uitgedeeld voor fout geparkeerde taxi's en het niet betalen van parkeergeld.

Gevluchte moordenaar met 6 kilo heroïne gepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft in Duitsland een voortvluchtige moordenaar uit Montenegro opgepakt. De 29-jarige man had nog een gevangenisstraf van 14 jaar openstaan. Hij reed samen met een 25-jarige landgenote over de grens van Nederland naar Duitsland met 6 kilo heroïne in zijn auto. Het zogenoemde grensoverschrijdende politieteam (GPT) van de Marechaussee kwam de verdachte op het spoor tijdens een patrouille bij het Duitse Rees.

Brit doet valse bommelding

Op Schiphol is een 70-jarige Brit aangehouden na het doen van een valse bommelding. De man riep in de rij voor de veiligheidscontrole meerdere keren dat hij een bom bij zich had. De Marechaussee hield de man aan en controleerde zijn bagage, maar daar zat niets gevaarlijks in. Het Openbaar Ministerie legde de man een boete van 250 euro op. De Brit heeft die betaald en is daarna vrijgelaten.

Taxichauffeur aangehouden voor poging tot doodslag

Een 31-jarige man uit Zwanenburg is door de Marechaussee aangehouden, omdat hij inreed op een handhaver van de gemeente Haarlemmermeer. De handhaver had geconstateerd dat de chauffeur fout geparkeerd stond bij luchthaven Schiphol. Toen hij de man wilde bekeuren stapte hij in de auto en reed weg. Even later zag de handhaver de man opnieuw rijden en gaf hij een stopteken. In plaats van daar gehoor aan te geven, gaf hij extra gas. De handhaver werd niet geraakt maar moest wel wegspringen.

Griek aangehouden met ruim 5.000 XTC-pillen

De Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport heeft een 53-jarige man uit Griekenland aangehouden die met een geprepareerde tas met ruim 5.000 XTC-pillen naar Malta wilde vliegen. Zijn tas werd bij een securitycheck onderschept. De Marechaussee hield in hetzelfde onderzoek ook 2 medeverdachten aan, een 22-jarige vrouw uit Hoorn en een 34-jartige man uit Amsterdam. De brigade Brabant-Zuid doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant verder onderzoek.

Man smokkelt cocaïne mee in sportschoenen

Een 25-jarige man uit Lelystad dacht de Douane op Schiphol te slim af te zijn. Met een gehaaide smokkeltruc probeerde hij een kilo cocaïne via Schiphol het land in te krijgen. De man werd gecontroleerd nadat hij met een vlucht terug was gekomen vanuit Curaçao. In zijn bagage vond de Douane 4 paar sportschoenen, waarin in totaal een kilo cocaïne verstopt zat in de zolen. De man werd meteen overgedragen aan Marechaussee. De cocaïne is in beslag genomen.

Marechaussee vindt 24 vreemdelingen in truck

De Marechaussee heeft in Europoort 24 vreemdelingen uit een vrachtwagen gehaald. De groep bestond uit meerder- en minderjarige personen met een Irakese, Afghaanse en Vietnamese nationaliteit. Ze hadden zich verstopt in het voertuig in de hoop de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. Op het terrein van de veerdienst hield de Marechaussee 2 mannen van 67 en 41 jaar aan die worden verdacht van betrokkenheid bij deze mensensmokkel.

Belg aangehouden met blauw zwaailicht

Een 19-jarige Belg is aangehouden op de A12 bij Duiven omdat hij een file passeerde met blauw zwaailicht in zijn voertuig. Het grensoverschrijdend politieteam (GPT) surveilleerde bij de A12 en merkte de auto op. De bestuurder voegde op het laatste moment in en sneed daarbij gevaarlijk zijn medeweggebruikers. Op het moment dat het politieteam een volgteken gaf, werd er iets blauws uit het raam gegooid. Dit bleek later een blauw zwaailicht te zijn. Het rijbewijs van de man is ingenomen.