x

@lgvandenbrink: Integriteit verdient continu onze aandacht. Vandaag goede gesprekken met collega's uit alle lagen van de marechaussee hierover.

x

Wat is integriteit? Wanneer handel je professioneel? Iedere medewerker komt wel eens in lastige situaties waarbij het belangrijk is de juiste morele beslissing te nemen. Terwijl ik hier over in gesprek was, kwam ik er achter, dat niet iedereen hetzelfde beeld heeft. Waar we het over eens zijn, is dat het belangrijk is hier met elkaar over in gesprek te zijn. Hoe integer ben je, tijdens het uitvoeren van je werk, maar ook naar elkaar toe? En daarnaast: voelt iedereen voldoende ruimte om elkaar aan te spreken?

Als ik naar onszelf kijk dan zie ik een organisatie die een belangrijke rol in de maatschappij speelt. Een veranderende maatschappij die van ons eist integer te handelen, en terecht! Dat is ook waarom we hier continu aandacht voor moeten hebben.

De waardevolle informatie die ik vorige week kreeg, waren voor mij dan ook een cadeau. Een geschenk dat inzicht geeft in waar we het goed doen en waar we wellicht meer duidelijkheid moeten scheppen. En met die informatie gaan we door. Voorbeeldgedrag, ondersteuning bieden en met elkaar in gesprek gaan, dat is wat medewerkers van hun leidinggevende vragen en dat is wat wij hen moeten geven! 

Luitenant-generaal Harry van den Brink
Commandant Koninklijke Marechaussee

x