Forse toename migranten in zeehavens

In het eerste half jaar van 2016 hebben bijna 600 migranten geprobeerd illegaal naar Groot-Brittannië te reizen via Nederlandse zeehavens. Meer dan in heel 2015. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie. In totaal zijn er tot medio juni 580 zogeheten inklimmers betrapt tijdens controles van de Koninklijke Marechaussee.

Marechaussee houdt acties tegen kindersekstoerisme

Het team Jeugd & Zeden van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft acties gehouden gericht op de bestrijding van kinderporno en kindersekstoerisme. De controles vonden plaats in nauwe samenwerking met de douane. Van 23 reizigers uit zogenoemde 'bronlanden' werden digitale gegevensdragers gecontroleerd.

Marechaussee oefent op spectaculaire wijze

De Marechaussee op Eindhoven Airport oefende onlangs in de terminal bij het GWK-kantoor op 2 mogelijke noodscenario's. Er werd door 2 gewapende mannen met bivakmutsen een 'overval' gepleegd op een baliemedewerkster. Zij werd bedreigd met een pistool en moest geld afgeven. De 'overvallers' namen het geld mee en vertrokken met een vluchtauto. Een artikel over de oefening leest u op pagina 5 van dit magazine.

Edelsteen van half miljoen gestolen op Schiphol

De Marechaussee is op zoek naar een kostbare edelsteen die vermoedelijk is gestolen op Schiphol. De steen, die volgens een woordvoerder "tegen een half miljoen dollar waard is", verdween op 28 maart. De edelsteen werd vervoerd in een speciale box.

Misdaad in het zuiden erger dan gedacht

De georganiseerde misdaad in het zuiden van het land is "ernstiger en dieper in de samenleving geworteld" dan werd gedacht bij het begin van de extra bestrijding ervan. Dat zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. De meer intensieve aanpak wordt dan ook voortgezet. Het gaat om een gezamenlijke aanpak door gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

Boete voor Pool die Schiphol op stelten zette

De Pool die in april werd aangehouden op Schiphol, omdat hij zei dat hij een terrorist was, krijgt een boete van 500 euro. Omdat de man ook 2 dagen vast heeft gezeten, hoeft hij maar 400 euro te betalen. De man had 2 grote rugzakken bij zich en een hond van de Marechaussee liet merken dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in zaten.

Marechaussee entert ‘vluchtelingenschip’

De Marechaussee heeft een zogenaamd vluchtelingenschip op de Waddenzee geënterd. De boot was op weg naar het theaterfestival Oerol op Terschelling. Volgens kunstenaar Teun Castelein had de Marechaussee een melding gekregen over een vluchtelingenschip op de Waddenzee.

Marechaussee geeft verduisterd plaatsnaambord terug

De Koninklijke Marechaussee heeft een plaatsnaambord teruggebracht dat duikers van de landmacht 16 jaar geleden meenamen uit Scharendijke. De militairen vonden het bord tijdens een duikoefening. Als trofee namen ze het mee naar hun kazerne in Assen. Daar werd het recent aangetroffen tussen het oud ijzer en overgedragen aan de Marechaussee.

Inbrekers lopen in armen van Marechaussee

2 jeugdige inbrekers die in Apeldoorn op heterdaad betrapt werden, klommen bij hun vlucht over het hek van de Willem III-kazerne en werden aangehouden na een achtervolging door de Marechaussee. Beide verdachten, 14 en 15 jaar oud, werden betrapt bij een poging tot woningbraak.