x

@lgenvandenbrink: Vandaag waren wij als KMar zeer vereerd om de Koning te mogen ontvangen en kennis te laten maken met de HRB #kmar

x

Na de aanslagen in Parijs is begin vorig jaar door het kabinet besloten om een aantal instanties en objecten door de Koninklijke Marechaussee te laten beveiligen. We kregen de opdracht om daar 6 pelotons Hoog Risico Beveiliging voor op te richten. Wat er sindsdien is gebeurd om dat mogelijk te maken is ongekend. Er is door heel veel mensen keihard gewerkt, en met resultaat: dat we nu - een klein jaar later - Zijne Majesteit de Koning konden ontvangen bij een eenheid die staat waar ze nu staat is eigenlijk heel bijzonder. Zeker in een tijd waarin dit niet het enige dossier is dat onze extra inzet vraagt. Het laat zien waar we als Koninklijke Marechaussee toe in staat zijn als het moet. Onze organisatie kan bergen verzetten en het zijn onze mensen die dat mogelijk maken. Daar ben ik heel trots op. 

Luitenant-generaal Harry van den Brink
Commandant Koninklijke Marechaussee

x