Extra marechaussees voor paspoortcontrole

Er komen zo'n 85 extra marechaussees op Schiphol. In de drukke vakantieperiode komen daar nog eens 50 man bij om de wachtrijen bij de paspoortcontrole te beperken. Voor een deel worden nieuwe marechaussees aangetrokken, ook komen er collega's van andere plekken in het land naar de luchthaven, melden Haagse bronnen aan de NOS. Meer over dit onderwerp kunt u lezen op pagina 1 van dit KMarMagazine.

Motorrijders bijna van de weg gedrukt

2 motorrijders van de Koninklijke Marechaussee zijn bijna van de weg gedrukt tijdens een achtervolging op de A16 bij Lage Zwaluwe. 2 mannen van 25 en 37 jaar oud zijn aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, zware mishandeling en witwassen. 

Verdachte Schiphol blijkt dronken dakloze

De verdachte die werd aangehouden op luchthaven Schiphol in verband met een 'verdachte situatie' is een 25-jarige dakloze Pool. Hij zou tegen de Marechaussee in beschonken toestand, terwijl hij 2 grote rugzakken meetorste, hebben verkondigd dat hij een terrorist was. 

Illegale migranten gevonden op ferry

De Marechaussee heeft 6 asielzoekers aangetroffen die met de ferry van Hoek van Holland naar Harwich wilden gaan. Ze zaten in een koeltrailer van een vrachtwagen. Het gaat vermoedelijk om Vietnamezen. De mensen werden gevonden met behulp van een speurhond. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Dakloze man steelt schilderij

Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft onlangs een schilderij ter waarde van 25.000 euro gestolen. Het schilderij werd geëxposeerd in een hotel bij Schiphol. Het misdrijf werd op 23 maart door bewakingscamera's vastgelegd. De dief is  inmiddels door de Marechaussee opgepakt. Het schilderij werd op aanwijzing van de man elders aangetroffen.

Ook sluipverkeer onder loep bij grenscontrole

De Koninklijke Marechaussee en de politie gaan meer samenwerken om overlast van sluipverkeer aan te pakken. Dat meldde burgemeester Steven Adriaansen naar aanleiding van klachten van bewoners uit Calfven en Putte. Zij ervoeren de afgelopen weken overlast door reizigers die via hun woonstraten probeerden de verscherpte grenscontroles op de A4 te ontwijken.

Duitse mensensmokkelaar opgepakt

De Marechaussee heeft een 44-jarige Duitser op Schiphol aangehouden, omdat hij geprobeerd zou hebben een 41-jarige Turkse vrouw en haar 3 kinderen Nederland in te smokkelen. De man toonde Bulgaarse identiteitsdocumenten. Omdat marechaussees twijfelden aan de echtheid van de papieren, deden ze onderzoek. Daaruit bleek dat de paspoorten als gestolen geregistreerd stonden. Een team dat gespecialiseerd is in mensensmokkel op Schiphol doet onderzoek. 

Roemenen met valse documenten aangehouden

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid in de internationale trein 3 Roemeense mannen aangehouden die reisden met valse documenten. Marechaussees controleerden het drietal in de internationale trein tussen Bad Bentheim en Hengelo. 

Hardrijders betrapt bij grote controle A4

Een grote controle in de omgeving van Hoogerheide door de Koninklijke Marechaussee, politie, Douane, Belastingdienst en de Belastingsamenwerking West-Brabant heeft heel wat overtredingen aan het licht gebracht. In totaal hebben de samenwerkende diensten zo’n 55.000 euro aan openstaande boetes en belastingschulden kunnen innen.