Tekst Robert den Hartog
Foto Paris Hidden (video) en Corina van Marm (montage)

Wachtmeester-1 Stefan, algemeen opsporingsambtenaar brigade Zuid-Holland

Bijna wekelijks verschijnen er in de media berichten dat de Marechaussee bij de doorlaatpost Hoek van Holland migranten aantreft in auto's en vrachtwagens. Wachtmeester-1 Stefan werkt bij de brigade Zuid-Holland en is een van de collega's die op de maritieme doorlaatpost bij in- en uitreis auto's, vracht en documenten van reizigers controleert. Ook hij stuitte al enkele keren op migranten die zich in vrachtwagens hadden verstopt.

Stefan werkt naar eigen zeggen bij een van de meest diverse marechausseebrigades, brigade Zuid-Holland. Volgens hem een ideale werkplek. Luchthaven Rotterdam The Hague Airport, militaire politiezorg (Frederikkazerne en Van Ghentkazerne) en de maritieme doorlaatposten Europoort, Hoek van Holland, Dordrecht/Moerdijk en Scheveningen zorgen voor een afwisselend takenpakket. Stefan: "Momenteel ligt de nadruk van het werk van de brigade op de maritieme posten. Met name in Hoek van Holland is er veel sprake van mensensmokkel, illegale migratie en valse documenten."

Stefan werkt nu ruim een half jaar bij de brigade Zuid-Holland. Daarvoor werkte hij 8 jaar op Schiphol en een tijdje bij het Operatiecentrum (OPSCENT). "Maar het werk op straat trok me toch meer. Ik wil zo veel mogelijk zaken onderkennen en afhandelen, daar zijn waar het ertoe doet. En het werk ligt momenteel in de haven. Ik laat mij daar dan ook vrijwillig inplannen."

Benieuwd hoe een dienst op Hoek van Holland verloopt? Bekijk de clip.

Meedoen aan 'Een dagje KMarren met...'?

Wil jij ook een keer je werk laten zien in 'Een dagje KMarren met...'? Neem dan contact op via kmar.magazine@mindef.nl