x
nrc.nl

25 vreemdelingen op boot in IJmuiden

De Koninklijke Marechaussee heeft op een zeilschip in de haven van IJmuiden 25 vreemdelingen aangetroffen. De 11 Albanezen en 14 Vietnamezen wilden vermoedelijk illegaal naar Groot-Brittannië reizen. De Marechaussee was getipt dat er vreemdelingen aan boord zouden zijn. De 2 Nederlandse bemanningsleden van 25 en 26 jaar zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

x
De Telegraaf

2 kilo cocaïne in hondenkooi

In de bodem van een hondenkooi is door de Douane op Schiphol 2 kilo cocaïne gevonden. De 54-jarige Mexicaanse eigenaresse is aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Samen met haar labrador was de vrouw op doorreis naar Spanje. De verdachte en de cocaïne zijn overgedragen aan de Marechaussee. De viervoeter is overgebracht naar het dierenhotel op de luchthaven.

x
RTL Nieuws

Dronken vrouw scheurt over busbaan

Een vrouw die met hoge snelheid over de busbaan bij de aankomstpassage op Schiphol reed, is door de KMar aangehouden. Ze viel op toen ze van plan was tegen het verkeer in te rijden. Marechaussees hielden daarop de wegpirate aan. Uit een alcoholtest bleek dat de vrouw 7 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Ze is haar rijbewijs kwijt.

x
NOS

Roemeen gepakt met gestolen mobieltjes

Een 39-jarige Roemeen is op Eindhoven Airport aangehouden met 37 gestolen mobiele telefoons. Hij wilde op het vliegtuig naar Roemenië stappen. De Marechaussee verdenkt hem van heling en witwassen. Een deel van de mobieltjes zou gestolen zijn op het Belgische muziekfestival Tomorrowland. Een aantal was verpakt in aluminiumfolie, voldoende aanleiding om de Roemeen aan de tand te voelen. Naar aanleiding van dit bericht hebben veel gedupeerden zich bij de KMar gemeld.

x
RTV NH

Slingerende chauffeur gestopt

Marechaussees hebben bij Schiphol een dronken Finse trucker van de weg geplukt. Een taxichauffeur reed voor de vrachtwagen uit omdat de bestuurder van de vrachtwagen de weg naar Schiphol niet wist. Toen hij in zijn spiegels de truck vreselijk zag slingeren, waarschuwde hij de KMar. De 45-jarige Fin had 5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur. Op een later moment moet de Fin voor de rechter verschijnen.

x
RTL Nieuws

160.000 euro aan boetes

Een man is op Schiphol opgepakt omdat hij nog 157.572,50 euro aan boetes open had staan. Hij liep tegen de lamp toen zijn paspoort werd gecontroleerd, meldde de Koninklijke Marechaussee. Het ging om opbrengsten van een illegale activiteit, maar waar het precies om ging, is niet bekend. Voor de openstaande boete moet de man 540 dagen de gevangenis in. De boete is hiermee nog niet afgedaan.

x
De Telegraaf

Man bijt marechaussee

Een marechaussee is op Schiphol in haar arm gebeten door een 35-jarige man. Ook heeft hij grote plukken haar uit het hoofd van de marechaussee getrokken. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats viel voorbijgangers in het winkelcentrum lastig. Op het moment dat marechaussees hem aanspraken op zijn gedrag begon hij te schreeuwen. Andere toegesnelde marechaussees kregen de man in bedwang. De dader moet voor de rechter-commissaris verschijnen wegens mishandeling.

x
NOS

Boete voor drone op Schiphol

De bestuurder van een drone die naast een landingsbaan op Schiphol landde, heeft een boete van 500 euro gekregen. De 22-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur werd na het incident meegenomen naar het bureau. Daar vertelde hij de controle over het vliegtuigje te zijn verloren. Het vliegverkeer op Schiphol ondervond geen hinder van het incident.

x
RTV Rijnmond

Moordverdachte gepakt op Schiphol

De Marechaussee heeft een verdachte in een Rotterdamse moordzaak opgepakt. Het gaat om de 20-jarige Ugur D., die betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij. Hij heeft zichzelf aangegeven op Schiphol. Sinds februari staat D. op de Nationale Opsporingslijst vanwege de moord op de Amsterdammer Hamdi Bilir. De hoofdverdachte in de zaak is nog voortvluchtig.

x
RTV NH

Marechaussee rolt drugslijn op

4 personen die verdacht worden van drugssmokkel zijn op Schiphol aangehouden. Nadat begin dit jaar meerdere drugskoeriers op de luchthaven werden aangehouden, startte de Marechaussee een onderzoek. Daarop werden een 25-jarige vrouw en een 34-jarige man aangehouden. Zij probeerden 1,5 kilo cocaïne Nederland binnen te smokkelen. Op meerdere plaatsen in Almere zijn daarna woningen doorzocht. In totaal zijn hierbij 3 kilo cocaïne, 72.000 euro, 5 auto's, 2 motoren, enkele computers en een scooter in beslag genomen.