08

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 07

KMarKort

Tot 1 september solliciteren bij HRB

Marechaussees kunnen nog tot 1 september solliciteren voor een functie bij 1 van de 6 pelotons van het nieuwe Hoog Risico Beveiligingseskadron. De HRB-pelotons nemen de beveiliging van objecten met een hoog risicoprofiel over van de Bijstandseenheid KMar.

Het eerste peloton is inmiddels gevuld en van start gegaan met de opleiding. Voor de overige pelotons zoekt de HRB nu nog collega's met durf en initiatief die bovendien fit en besluitvaardig zijn. Een artikel over de opleiding van het eerste peloton kunt u lezen op pagina 2 van dit magazine.

lijntje

Paardenkracht & Autopracht

Op paleis Het Loo in Apeldoorn vindt van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus het evenement Paardenkracht & Autopracht plaats. Vanwege het 200-jarig bestaan van het Koninklijk Staldepartement krijgt de jaarlijkse presentatie van sport- en familierijtuigen van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op Paleis Het Loo een feestelijk karakter.

De Marechaussee neemt met 4 ruiters deel aan het evenement. Tijdens het defilé wordt een deel van de Prinsjesdagstoet verbeeld door een aantal ruiters van de diverse bereden onderdelen. Zij zullen in Ceremonieel tenue te paard gaan, waarbij de paarden 'historisch' zijn uitgerust met onder andere een waltrap, dekenrol en sabel.

Paleis Het Loo is alle dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, de reguliere entreeprijzen zijn van toepassing. Meer informatie over Paardenkracht & Autopracht kunt u vinden op: https://www.paleishetloo.nl/agenda/paardenkracht-en-autopracht/

lijntje

Kijktip: Trompetterkorps op televisie

Omroep Max zendt op zaterdag 5 september deel 2 uit van de Nationale Taptoe 2014. In deze uitzending is ook een deel van de show '200 jaar Koninklijke Marechaussee' te zien en wel de Carroussel en de slotmars 'Nasim Pohraniknicum'. 

De uitzending begint om 16.05 uur op NPO2 en wordt herhaald op maandag 21 september vanaf 14.30 uur, eveneens op NPO2.

lijntje

Veteranendag KMar: aanmelden tot 1 september

KMar-veteranen in actieve dienst kunnen zich nog tot 1 september opgeven voor de Veteranendag KMar 2015. De 16de Veteranendag is op vrijdag 2 oktober van 09.30 tot 15.30 uur op de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn.

De dag staat - net als de Nederlandse Veteranendag in Den Haag - in het teken van 30 jaar UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon). Geïnteresseerden kunnen het aanmeldingsformulier opvragen op het e-mailadres veteranendag.kmar@mindef.nl.

lijntje
lijntje