x
RTV Noord-Holland

Smokkelen van Syrische vluchtelingen

Een 47-jarige man uit Zaandam is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Hij wordt verdacht van het smokkelen van Syrische vluchtelingen. De man zou herhaaldelijk vluchtelingen, die vanuit hun vaderland naar Griekenland of Italië waren gereisd, naar Nederland hebben gesmokkeld. Marechaussees hebben de woning van de man doorzocht. Mogelijk volgen er meer aanhoudingen.

x
Nu.nl

Valse bommelding = 750 euro

De Koninklijke Marechaussee heeft een 27-jarige man uit Breda aangehouden voor het doen van een valse bommelding op luchthaven Eindhoven. Na zijn aanhouding en de daaropvolgende controle door de Marechaussee gaf de man aan dat hij de bommelding 'voor de grap' deed. Voor het doen van de valse bommelding en het veroorzaken van de overlast op de luchthaven heeft het Openbaar Ministerie de man een boete opgelegd van 750 euro.

x
Eindhovens dagblad

KMar tipt politie

Een melding van de KMar aan de politie heeft ervoor gezorgd dat er in Blerick achter een geheime wand 4 hennepkwekerijen en een hennepstekkerij zijn ontdekt. Daarbij zijn 2 mannen van 45 en 48 jaar aangehouden, afkomstig uit Eindhoven en Geldrop. In totaal werden 799 planten, 1.104 stekken en materiaal in beslag genomen. Uit onderzoek bleek tevens dat de stroom werd afgetapt.

x
RTV Rijnmond

3 arrestaties voor mensenhandel

In Rotterdam zijn 2 mannen en 1 vrouw aangehouden door de Koninklijke Marechaussee op verdenking van mensenhandel. De verdachten komen uit Roemenië. De verdachten zijn tussen de 35 en 40 jaar en zouden lid zijn van een bende die via internetsites Roemeense prostituees aanbood. De vrouwen moesten tweederde van hun inkomsten afstaan. De Roemenen regelden het contact tussen de vrouwen en de klanten.

x
De Telegraaf

Afghanen aangetroffen in vrachtwagen

De Marechaussee heeft in een vrachtwagen in Hoek van Holland 14 vreemdelingen uit Afghanistan aangetroffen. Zij waren op weg naar Groot-Brittannië. Een 31-jarige Pool is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De medewerkers van de Marechaussee kwamen de vreemdelingen op het spoor toen hun hond aansloeg bij de vrachtwagen. Daarin trof de Marechaussee 6 mannen, 5 vrouwen en 3 kinderen van 1, 2 en 3 jaar oud aan.

x
Nu.nl

Vluchtelingen ontdekt tussen autobanden

18 vluchtelingen zijn door de Koninklijke Marechaussee aangetroffen in een vrachtwagen gevuld met autobanden. De vrachtwagen zou vanuit Hoek van Holland per veerboot naar Engeland vertrekken. Dankzij een controlehond zijn de vluchtelingen gevonden. De 15 mannen en 3 vrouwen komen uit Afghanistan, Syrië, India, Pakistan en Irak. De bestuurder, een 58-jarige Let, is vastgezet op verdenking van mensensmokkel.

x
RTV Noord

3 auto's in beslag genomen in grensgebied

Bij een grote verkeerscontrole op de A7 en de N367 bij de Duitse grens zijn 3 automobilisten hun auto kwijtgeraakt. Behalve de Koninklijke Marechaussee en het Grensoverschrijdend Politieteam werkten ook de politie en Duitse agenten mee aan de controle. 1 bestuurder kon de verkeersboetes die hij nog had openstaan niet betalen, 2 anderen moesten hun autosleutels inleveren, omdat ze nog een forse belastingschuld hadden.

x
Omroep West

Marechaussee pakt vluchtende man

Op Schiphol heeft de KMar een 38-jarige Delftenaar aangehouden voor een steekpartij. De man wilde het vliegtuig naar Servië te pakken. Daar konden de grensbewakers een stokje voor steken. Bij een steekpartij raakte eerder die dag een man van 44 uit Delft gewond. De man werd in zijn rug gestoken. Aan de steekpartij is volgens de politie een ruzie vooraf gegaan. Het slachtoffer werd aangevallen nadat hij zijn auto had geparkeerd.

x
PZC

Inbraken op marineschip in Vlissingen

In Vlissingen heeft de Koninklijke Marechaussee een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het openbreken van ruim 400 kasten in de hutten van marineschip Zr.Ms. Zeeland, vorig jaar. De man heeft bekend. Het schip ging voor onderhoud naar een bedrijf in Vlissingen. Bij terugkomst werd de diefstal ontdekt. De buit bestond uit ongeveer 2.600 euro in diverse valuta en persoonlijke bezittingen van de bemanningsleden.

x