09

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 06

KMarKort

Update KMar-familiedag

Walibi Holland in Biddinghuizen kleurt over ruim 3 weken voor een hele dag nassaublauw. Op zaterdag 20 september organiseert de KMar namelijk de KMar-familiedag. Inmiddels hebben al 16.000 mensen zich aangemeld voor de dag. 

Het programma is inmiddels bekend. Vanaf 9.30 uur bent u welkom en om 10.00 uur wordt de dag geopend door commandant Koninklijke Marechaussee. Op twee podia treden tussen 15.00 uur en 20.00 uur diverse artiesten en dj’s op, waaronder The Opposites, Sharon Doorson en NGAGE. De dag wordt om 20.00 uur afgesloten met een vuurwerkshow.

Bij de uitnodigingskaart voor de familiedag is een machtigingsformulier voor War Child bijgevoegd waarmee u eenmalig een bedrag kan doneren. Dit formulier kunt u inleveren bij uw brigadeadjudant of bij de War Child-stand tijdens de familiedag. Iedereen die dit formulier inlevert, maakt kans op een mooie prijs, zoals een Walibi-jaarabonnement, een sky-dive in het park of Walibi-geld. Tijdens de familiedag, omstreeks 13.00 uur, worden de winnaars bekend gemaakt.

banner
lijntje

Opsporing Verzocht over mensensmokkel

Het programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 2 september aandacht aan mensensmokkel van Eritreeërs en Syriërs. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven meldde in mei dat het aantal vreemdelingen dat per week Nederland binnenkwam ongeveer 1.000 bedroeg tegen 1.000 per maand in de maanden daarvoor.

De Koninklijke Marechaussee en Nationale Politie vormden een SGBO en al snel werd duidelijk dat er sprake was van mensensmokkel. Op dit moment zijn er 41 verdachten van mensensmokkel bekend. Smokkelaars verdienen veel geld over de rug van hen die al onder schrijnende omstandigheden leven. In Opsporing Verzocht is er onder andere aandacht voor het verhaal van een Eritreese vluchteling die met behulp van mensensmokkelaars naar Nederland kwam.

De bedoeling van het item is om informatie te krijgen over de mensensmokkelaars, waar het team mee verder kan in de opsporing. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 2 september om 20.25 uur op NPO 1 en is vanaf woensdagmiddag in het Syrisch en Tigrinia, de taal die in Eritrea gesproken wordt, te zien op de internetsite van Opsporing Verzocht.

x
lijntje

Eerste KMar-coins uitgereikt

De KMar heeft een eigen KMar-coin, een representatief geschenk. De coins kunnen in missiegebieden worden uitgedeeld aan collega’s die iets hebben betekend. Internationaal gezien is het schenken of ruilen van een zogenaamde coin hierbij gebruikelijk. Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens, overhandigde eind juli de eerste KMar-coins aan collega's die naar Mali vertrokken voor de United Nations Multidimensional Integrated Stabilisation Mission (MINUSMA).

Al enige jaren bestond er vanuit de missiegebieden de wens om een KMar-geschenk te kunnen overhandigen. Meerdere rotaties in verschillende missies maakten daarbij eigen versies. Dat is nu niet meer nodig. De vrijwilligers van het Thuisfrontcomité, altijd aanwezig bij het uitzwaaien van KMar-collega's, nemen het overhandigen voortaan over en overhandigen ieder missielid bij vertrek twee coins.

x
lijntje

Reminder: indiendatum doorstroomdossier

Bent u militair en heeft u de wens om door te stromen naar FPS-fase III? Dien dan voor 1 oktober uw doorstroomdossier in. Op het KMar-Intranet is een speciale pagina ingericht met alle informatie die u nodigt heeft. De pagina vindt u in de middelste kolom onder het kopje Uitgelicht. Met specifieke vragen kunt u contact opnemen met de sectie P&O-Advies of uw loopbaanbegeleider.

In het voorjaar stond er een artikel in KMarMagazine over FPS-fase III, de nieuwe procedure in 6 stappen magazines.defensie.nl/kmarmagazine/2014/03/fps. Doorstromen naar FPS-fase III gaat vanaf nu namelijk anders. Voldoet u als militair aan de voorwaarden, dan kunt u zelf actie ondernemen. Maak een doorstroomdossier en dien een aanvraag in om door te stromen. Het district voert de selectieprocedure uit. Niet iedereen kan doorstromen; de organisatie houdt zich aan een quotum. Dit is om te komen tot een evenwichtige opbouw van het personeelsbestand.

x
lijntje

Toekomstig Wapenadjudant bekend

Adjudant Bert van Holst wordt de nieuwe Wapenadjudant bij de KMar. Hij volgt vanaf 1 mei 2015 de huidige Wapenadjudant Ed Schuur op. Van Holst vervult op dit moment de functie van districtsadjudant Noord-Oost. Hij bekleedt deze functie tot het moment van functieoverdracht. De nieuwe Wapenadjudant is nu al bekend om Van Holst de kans te geven zich goed in te werken.

x
lijntje