08

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 04

KMarKort

Themadagen 'Internationale Kinderontvoering'

De sector Kennis van het OTCKMar organiseert in juni en juli themadagen 'Internationale Kinderontvoering'. De KMar doet dit in samenwerking met het CIKO (Centrum Internationale Kinderontvoering). De themadagen zijn bestemd voor alle KMar-medewerkers binnen de Grenspolitietaak, Training en Vorming en het BIK.

Mede dankzij de trainingen van het CIKO heeft de KMar afgelopen jaren daadwerkelijk kinderontvoeringen kunnen voorkomen. Herkent u een mogelijke kinderontvoering? Komt u in uw dagelijks werk mogelijk in aanraking met kinderontvoering? Geef u dan op!

In elk district wordt 1 themadag georganiseerd voor maximaal 40 personen. Kijk voor de data en de wijze van opgave op de intranetpagina van uw district.

lijntje

Wie wint de IGO-award 2014?

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2014 reikte CKMar de IGO-award 2013 uit aan de brigade Limburg Zuid. Welke brigade of sectie draagt dit jaar het meest actief bij aan de ontwikkeling van het Landelijk Tactisch Commando (LTC) en het PTTC? De prijs: een trofee en 2.500 euro, zelfstandig te besteden door de winnende brigade of sectie. Vindt u dat uw brigade of sectie de winnaar van de IGO-award 2014 moet zijn? Ga dan de uitdaging aan!

U kunt meedoen door in een motivatie aan te geven waarom de IGO-award 2014 uw brigade of sectie toekomt. De motivatie mag maximaal 2 A4-tjes lang zijn. Daarin moet minimaal 1 aspect van de ‘8 van IGO’ zijn verwerkt als uitgangspunt voor het nieuwe LTC/PTTC.

De brigadecommandanten of sectiehoofden moeten de motivatie vóór 1 oktober 2014 inleveren bij de portefeuillehouder Intelligence via het hoofd sectie Intelligence van het eigen district of de eigen vertegenwoordiging in de Board Intelligence. De portefeuillehouder Intelligence selecteert uit alle inzendingen de winnaar.

KMar-kort
lijntje

Nieuwe CD Trompetterkorps KMar

Componist Andrew Pearce heeft een werk geschreven waarin de huidige taken van de Koninklijke Marechaussee muzikaal tot uitbeelding worden gebracht. De nieuwe CD van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee en ook de compositie kregen als titel ‘Als het erop aankomt’. Bent u benieuwd naar het resultaat? De CD is te bestellen via het e-mailadres bestuur.svt@gmail.com en kost 15 euro.

Kapitein Anne-Roel de Boer, commandant van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, heeft de eerste exemplaren van de nieuwe CD onlangs overhandigd aan CKMar, luitenant-generaal Hans Leijtens.

KMar-kort
lijntje

KMar organiseert sportdag voor kinderen

KMar-medewerkers hebben als studie- en examenopdracht (CIOS 3) een sportdag georganiseerd voor ongeveer 270 kinderen van de Pieter Brueghel basisschool in Arnhem. De kinderen (8 t/m 11 jaar) kregen op een afwisselende manier te maken met de fysieke en mentale aspecten van de KMar. Mentale aspecten zijn onder andere kameraadschap en doorzettingsvermogen. Alle studenten kregen een ruime voldoende.

De kinderen werden verdeeld in 24 groepen en deden 12 spellen. Behalve de helmenrace, een opblaasbare hindernisbaan en een touwbaan was er ook een static show waar een aantal voertuigen van de KMar werden getoond. KMar-bikers en de BE gaven een demonstratie. Ook mochten de kinderen helpen met het aanhouden van een ‘verdachte’.

Vanuit de basisschool waren de reacties zeer positief. Alle leraren, leraressen en ouders (die meehielpen als vrijwilliger) waren enorm enthousiast. De reacties varieerden van ‘wat een super leuke dag, onze zoon zal deze dag nooit meer vergeten’ tot aan ‘jullie zijn echt stoer, ik wil ook bij de Marechaussee’.

KMar-kort
lijntje

200 jaar KMar: helpt u een kind?

Dit jaar viert de Koninklijke Marechaussee haar 200-jarig bestaan. Hierbij staat de KMar niet alleen stil bij de organisatie en haar historie, maar heeft het gekozen om War Child te ondersteunen. Op die manier helpt de KMar kinderen die hun jeugd doorbrengen in gebieden waar oorlog en onrust heerst en die worden blootgesteld aan traumatische ervaringen.

CKMar luitenant-generaal Hans Leijtens en wapenadjudant Ed Schuur hebben hulp voor 200 kinderen geadopteerd. Ze roepen daarom alle collega's om een eenmalige bijdrage van 12 euro te doen. Met dat bedrag is 1 kind geholpen. Donaties kunt u overmaken naar rekeningnummer NL24INGB0000006669, War Child Amsterdam, betalingskenmerk: 7720 0100 0001 0983, omschrijving: KMar actie (donatie met uw naam).