12

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 04

De groeten uit...

El Arish, Egypte

“Wij zijn de derde rotatie voor de KMar en zijn investigators (rechercheurs) binnen de Multinational Force and Observers (MFO) in de Sinaï, Egypte. Onze missie duurt 6 maanden. Wij werken vooral samen met de Hongaren en andere investigators. We zorgen voor de veiligheid en orde op de onder MFO vallende werkgebieden. Dat zijn 2 grote kampen, North Camp bij El Arish en South Camp, dat tegen Sharm el Sheik aan ligt. Daarnaast zijn er 31 remotesites en observatieposten. In totaal werken ongeveer 1.875 mensen voor de MFO.

x

Als Nederlandse investigators geven wij vooral advies aan het Hongaarse detachement, dat de Force Military Police Unit-taak, de politietaak binnen de MFO, uitvoert. De MFO heeft zijn eigen standaard operationele procedures. Elke nationaliteit blijft verantwoordelijk voor zijn eigen personeel. De contingentscommandanten nemen uiteindelijk maatregelen wanneer er zich strafbare feiten voordoen.

Wij zijn gestationeerd op North Camp. Omdat het ook bij ons werk hoort, is een van ons om de 3 weken een aantal dagen op South Camp. Voor de collega's die al een keer voor de MFO gewerkt hebben: de veiligheidssituatie is behoorlijk veranderd in de Sinaï. We gaan alleen nog in konvooi de poort uit, allen gewapend, met helm en scherfwerend vest.

Het leven op de 2 kampen is goed. De faciliteiten zijn prima en er wordt genoeg georganiseerd. We proberen aan zoveel mogelijk activiteiten, zowel sport als sociaal, mee te doen. Dat wordt enorm gewaardeerd. We hebben eind april een Koningsdag georganiseerd. Heel geslaagd. Het internationale werken bevalt ons beiden goed. We ontmoeten veel nieuwe mensen uit verschillende landen en culturen. We hebben goede contacten en dat maakt het werk ook een stuk eenvoudiger.”

Majoor Dimitri en adjudant Gerrit

Investigator en investigator-assistant MFO
North Camp, El Arish

Groeten uit