x
Noordhollands Dagblad

Smokkelaar drugsparfum aangehouden

Het Noordhollands Dagblad bericht over de aanhouding van een Amsterdammer voor drugssmokkel. Het Rechercheteam Drugsbestrijding van de Marechaussee hield de man na een onderzoek in zijn woning aan. De aanleiding was de aanhouding van een man op Schiphol eind vorig jaar. Hij vervoerde in zijn bagage parfumflesjes met vloeibare cocaïne. De rechtbank besloot dat de Amsterdammer, die wordt verdacht van het organiseren van drugstransporten tussen Zuid-Amerika en Nederland, tenminste 90 dagen langer vast mag worden gehouden voor verder onderzoek.

x
Algemeen Dagblad

Boete voor achteruitrijder

Het Algemeen Dagblad meldt ‘Gedrogeerde Rus rijdt achteruit op snelweg A30’. De Marechaussee kon de Rus uiteindelijk aanhouden, omdat hij met hoge snelheid achteruit reed op de vluchtstrook van de A30 ter hoogte van Veenendaal. In de auto, waarin ook softdrugs werd gevonden, zaten ook nog een Rus en een Armeen. Allemaal waren ze onder invloed van drugs. Na een nachtje cel konden zij met een boete hun weg vervolgen.

x
Omroep West

Dronken man uit trein gehaald

Omroep West bericht over de aanhouding door de Marechaussee van een dronken 28-jarige man uit Werkendam. Hij zette een internationale trein op stelten. Tijdens een MTV-controle trof de Marechaussee de man aan. Hij had nog een geldboete van 296 euro open staan, omdat hij seksistische taal uit kraamde in het bijzijn van kinderen. De man is nu aangehouden voor openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde.

x
L1

Albanezen met valse papieren aangehouden

L1 maakt melding van de aanhouding van 3 Albanezen met valse papieren aan de grens bij Roermond. De 3 mannen toonden tijdens een MTV-controle van de Marechaussee op de N280 bij Roermond een Sloveense verblijfsvergunning, rijbewijzen en een paspoort. Deze bleken allemaal vals te zijn. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

x
Nieuws.nl

1.300 kilo qat onderschept

Op de website van Nieuws.nl staat een artikel over een Hongaarse qatsmokkelaar die de Marechaussee heeft aangehouden. De 59-jarige man kwam uit Engeland en reisde met zijn truck op de ferry naar Hoek van Holland. Bij aankomst in Nederland trof de Marechaussee de drugs aan. In totaal onderschepten de Marechaussee bijna 1.300 kilo.

x
de Volkskrant

Dronken Wit-Rus aangehouden bij gate

De Volkskrant meldt dat de Marechaussee op Schiphol een Wit-Rus heeft aangehouden, omdat hij zich misdroeg in een vliegtuig. De man was dronken en rookte aan boord van een vliegtuig dat van Israël naar Schiphol vloog. Hij viel andere passagiers lastig en schreeuwde continu. De piloot waarschuwde de autoriteiten. Marechaussees hielden de man bij de gate aan.

x
Dichtbij.nl

8 voertuigen in beslaggenomen bij Schiphol

Op de website van dichtbij.nl staat een bericht over een grote verkeerscontrole die de Marechaussee heeft gehouden met de Belastingdienst. Het was een algemene controle op Schiphol, die door marechaussees-in-opleiding werd ondersteund. Op de A2 stonden 2 ANPR-wagens (voertuigen met nummerplaatscanners) opgesteld. Voertuigen, die een melding opleverden, werden door motorrijders van de weg gehaald en naar de controlestrook begeleid. Er werden 8 voertuigen in beslag genomen, waaronder een aantal taxi’s.

x
RTV Utrecht

KMar houdt inbrekers aan

RTV Utrecht meldt op haar website dat de Marechaussee in Leusden 3 mannen (19 en 25 jaar) heeft aangehouden op verdenking van inbraak. In Zeist werden de mannen uit Amersfoort gezien met verdachte werktuigen. De Marechaussee kon de wagen even later stoppen. In de wagen werden inbrekerswerktuig, contant geld en sieraden aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

x
Dichtbij.nl

5 personen aangehouden voor creditcardfraude

Dichtbij.nl schrijft dat de Marechaussee op Schiphol in opdracht van het Openbaar Ministerie 5 verdachten heeft aangehouden op verdenking van creditcardfraude. De verdachten zijn tussen de 21 en 31 jaar oud en komen uit Amsterdam, Diemen en Hoofddorp. 2 reizigers deden aangifte, nadat ze achter de paspoortcontrole van de luchthaven iets met hun creditcard hadden gekocht. Op een later moment werden in winkels in Amsterdam voor duizenden euro’s aankopen gedaan. De creditcards bleken gekopieerd.

x
Leeuwarder Courant

Roemenen aangehouden voor diefstal

6 Roemenen, variërend in de leeftijd van 21 tot en met 29 jaar, zijn aangehouden tijdens een grote controle van de Marechaussee, politie en douane in Friesland. In de kofferbak van de auto lagen rugtassen met slippers, laarzen en schoenen. De inzittenden konden niet aantonen dat de spullen waren gekocht. 1 van de 5 mannen kon ook geen geldig legitimatiebewijs laten zien. Er werden meerdere tweets geplaatst met foto's van de goederen. Daarop reageerde een eigenaar van een winkel, die enkele spullen herkende.