05

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 08

Politionele penarie

Transferia, what's in a name?

Transfalia, what’s in a name? Een falend politieapparaat, gierende corruptie, illegale wapenhandel, rivaliserende clans en een vluchtelingenstroom. Een bont palet aan gendarmes, politiemensen én marechaussees springt bij om orde en recht te herstellen in deze sociaal-maatschappelijke beerput. Kijk 24 uur mee met de oefening Lowlands Grenade.

Tekst: Ingmar Kooman | Foto’s: sergeant-1 Eva Klijn

Terug naar boven

11.46 uur

Lokale politieagenten (links) maken hun ronde door de straten van Transfalia met hun trainers. Deze VN-politietrainers moeten de slecht getrainde agenten weer op niveau brengen. Een uitdaging, zo zullen ze ervaren.

Terug naar boven

13.14 uur

De lokale politie controleert voertuigen op de aanwezigheid van drugs en wapens. Smokkel en mensenhandel is een groot probleem in Transfalia. Een inzittende heeft haar identiteitskaart niet bij zich en maakt daar een flink drama van.

Terug naar boven

15.10 uur

Ruzie? Zand erover. Zo doen ze dat in Transfalia. De forensisch experts van Cyprus, Frankrijk en Nederland brengen de vindplaats minutieus in kaart.

Terug naar boven

16.02 uur

Contacten met lokale hoogwaardigheidsbekleders kunnen van belang zijn voor de informatiepositie van de agenten. De pastoor is een belangrijk man in Transfalia. Wat kan hij vertellen over een voortvluchtige crimineel?

Terug naar boven

19.33 uur

De speurhond is aangeslagen bij een verdachte auto. Een specialist doorzoekt het voertuig op drugs of wapens. 

Terug naar boven

21.17 uur

Waarom saai een politieafzetting bewaken als er leukere dingen te doen zijn? De mentoren hebben hun handen vol aan hun corrupte Transfaliaanse collega’s. 

Terug naar boven

02.45 uur

Een opstootje in een discotheek loopt uit de hand. De gealarmeerde oproerpolitie drijft de vechtende partijen uiteen. “De mensen die vreedzaam het pand willen verlaten, kunnen één voor één gaan”, meldt de politiecommandant.

Terug naar boven

09.22 uur

De vluchtelingen protesteren tegen de overvolle opvang en de slechte leefomstandigheden. De lokale politie houdt samen met hun mentoren een oogje in het zeil. 

Terug naar boven

09.57 uur

Vlam in de pan. De gemoederen bij de vluchtelingenopvang lopen hoog op. De politie tracht de menigte in bedwang te houden en pakt intussen de grootste amokmakers op. 

Terug naar boven